Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hagasessans egna ord om återföreningen – efterlängtade syskonträffen

24 jun, 2024, 12:30 
Prinsessan Birgitta om återföreningen med syskonen.
Annons

Prinsessan Birgitta, 87, lever i sitt eget lilla paradis. Sedan 20 år tillbaka är hon bosatt i solsköna Mallorca, där hon njuter av tropisk hetta, vajande palmer och dagliga golfrundor.

Så lever prinsessan Birgitta i dagBrand logo
Så lever prinsessan Birgitta i dag

Det krävs en del för att hon ska lämna sitt älskade Mallorca, men när drottning Silvia anordnar en privat 80-årsfest tvekar hon inte att packa väskorna, sätta sig på ett flyg och ta sig till Sverige.

På bilder kunde man se hur hon anlände till det stora kalaset i en bil med nedtonade rutor, redo att skåla och gratta sin älskade svägerska tillsammans med sina syskon.

Annons
Prinsessan Birgitta
Prinsessan Birgitta var på plats i Sverige när drottning Silvia hade sitt privata 80-årsfirande.Andreas Fadum/Aller Media

Birgitta om återföreningen

Även om det var Silvia som var i fokus, så var det också en efterlängtad syskonträff som ägde rum. Det var nämligen första gången på flera år som vi fick se kungens systrar tillsammans.

Det var bara prinsessan Désirée, 86, som saknades. Hagasessorna i form av Prinsessan Margaretha, 89, prinsessan Birgitta och prinsessan Christina, 80, fick dock njuta av två dagars festhäng.

– Det var trevligt, som vanligt. Helt klart. Lyckat och trevligt och bra på alla sätt och vis, berättar Birgitta för Svensk Damtidning.

Annons

Det ska Birgitta göra nu

Nu har Birgitta återvänt till sitt älskade Mallorca. Som så många gånger förr kallar golfbanan på prinsessan, som tidigare avslöjat att hon brukar gå minst en runda per dag.

Förutom att pröva sina bevingade slag, har Birgitta blivit väldigt uppskattad hos de andra spelarna. Hon ger ofta beröm och hjälper till att leta efter bortspelade golfbollar i ruffen.

– Jag ska spela golf och ha det skönt. Inget mera. Nu är jag på Mallorca och här kommer jag stanna kvar, hälsar hon vidare.

Prinsessan Birgitta
Prinsessan Birgitta är tillbaka på Mallorca och ska fortsätta njuta av sin golf.Sven Lindwall/Expressen/TT

Foto: TT

Annons