Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hälsobeskedet om Harald från norska kungahuset – nu ändras allt

10 feb, 2022, 06:40 

Kronprins Haakon har fått kliva in i sin fars ställe under de senaste veckorna.

Annons
Kung Haralds känslosamma ord – efter dödsfallet i norska kungafamiljenBrand logo
Kung Haralds känslosamma ord – efter dödsfallet i norska kungafamiljen

Det är stor glädje i det norska hovet! Kung Harald som spenderat ett par veckor med sjukskrivning efter en förkylning är äntligen tillbaka på jobbet!

Det bekräftar norska kungahuset i en kommentar till VG.

– Jag kan bekräfta att kungen återupptar sina konstitutionella plikter från imorgon, sa hovets kommunikationschef Sven Gj. Gjeruldsen till tidningen.

Det var den 28 januari som kungen först kände av förkylningssymptomen, vilket skrämde upp hovet då en person som varit på audiens på slottet hade testat positivt corona så sent som dagen innan.

Kung Haralds hälsa har varit sviktande i perioder, men nu är han tillbaka från sin senaste sjukskrivning.

Men kung Haralds coronatest var negativt och familjen kunde andas ut.

Annons

För tidningen NTB berättade kungahuset att Harald testat negativt inte bara en gång utan flera, och drottning Sonja berättade för journalister att det enbart handlade om en ”vanlig” förkylning.

Kung Harald har lidit av sviktande hälsa till och från under de senaste åren, han har bland annat opererat in en ny hjärtklaff vilket krävde lång återhämtning. Kronprins Haakon har därmed blivit allt mer van att kliva in i sin fars ställe och vara vikarierande statschef, en roll han kommer ha på heltid den dagen då den nuvarande kungen inte finns med oss längre.

Annons