Han är Daniels nya otippade medarbetare

Nu tar prins Daniel hjälp i sin kamp för barns hälsa - från ett lite otippat håll. Prinsens nya medarbetare: Stephen Hawking.
Victoria-Daniel-Ibl2

Det är i en ny kampanj för Generation Pep, som gjort för att uppmana till ökad fysisk aktivitete, som prins Daniel har tagit hjälp av fysikprofessorn Stephen Hawking. I en ny film talar Stephen om det nya hälsoproblemet stillasittande.

– Lyckligtvis är lösningen enkel. Mer fysisk aktivitet och bättre matvanor. Det är inte raketforskning”, säger Stephen Hawking, bland annat, i filmen.

För Expressen berättar Carolina Klüft, projektledare för Generation Pep, varför man valt att arbeta med just Stephen.

– Han är ansedd som en otroligt klok person som är känd globalt och det är väldigt starkt att han, som inte har möjlighet att röra på sig, berättar om hur viktigt det här budskapet är, säger hon.

Carolina fortsätter:

– Det här är ett initiativ som kronprinsessan och prinsen tagit för att helt enkelt belysa hur viktigt det är att få fler barn och unga i rörelse och för att förbättra matvanor. Vi blir allt mer stillasittande och det är en negativ utveckling. Det är viktigt att vi tar tag i det och gör hälsan jämlik över hela Sverige.

 

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures, Ibl.