Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Han är Daniels nya otippade medarbetare

17 nov, 2016, 10:34 
AvJohanna Lejon
Nu tar prins Daniel hjälp i sin kamp för barns hälsa - från ett lite otippat håll. Prinsens nya medarbetare: Stephen Hawking.
Annons
Victoria-Daniel-Ibl2

Det är i en ny kampanj för Generation Pep, som gjort för att uppmana till ökad fysisk aktivitete, som prins Daniel har tagit hjälp av fysikprofessorn Stephen Hawking. I en ny film talar Stephen om det nya hälsoproblemet stillasittande.

– Lyckligtvis är lösningen enkel. Mer fysisk aktivitet och bättre matvanor. Det är inte raketforskning”, säger Stephen Hawking, bland annat, i filmen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Han är ansedd som en otroligt klok person som är känd globalt och det är väldigt starkt att han, som inte har möjlighet att röra på sig, berättar om hur viktigt det här budskapet är, säger hon.

Carolina fortsätter:

– Det här är ett initiativ som kronprinsessan och prinsen tagit för att helt enkelt belysa hur viktigt det är att få fler barn och unga i rörelse och för att förbättra matvanor. Vi blir allt mer stillasittande och det är en negativ utveckling. Det är viktigt att vi tar tag i det och gör hälsan jämlik över hela Sverige.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons