Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Han är tuppen i hönsgården

01 jan, 2013, 10:00 
Annons

Prins Christian är tuppen i hönsgården. Marys stora pojke blir kung bland ett helt gäng drottningar

Vår kronprinsessa har varit ensam kvinna bland dagens alla tronföljare. Men Victorias egen lilla prinsessa får en hel skock av blivande drottningar att umgås med.

Värre är det för prins Christian av Danmark. Han har första tjing till danska tronen efter farmor Margrethe och pappa Frederik. Vi får hoppas att han inte har tjejbaciller – för alla hans blivande regentkolleger är små prinsessor i dag.

Annons

Sötnosen

Vilka är då prins Christinas kvinnliga kungliga kompisar ute i Europa? I Sverige har vi en riktig sötnos, nämligen prinsessan Estelle. Hon är knappt ett år, men lär  ha alla egenskaper som krävs att hänga med de andra små damerna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Norska tronföljaren är också en flicka. Hon heter Ingrid Alexandra och är åtta år.

Leonor av Spanien ska bli drottning en dag. Hon är ett år yngre än Haakons och Mette-Marits tös, alltså sju år.

Annons

Hollands blivande drottningaspirant, Catharina Amalia, 9, är nästan jämngammal med Belgiens tronföljerska, som heter prinsessan Elisabet och är 11 år.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, IBL, All over press

Läs mer:

 

Annons