Han räddade livet på prinsen och berättar nu om dramatiken i vattnet

a-livvakt-

Här ser vi hjälten som hyllas av hela världen efter räddningsaktionen i vattnet. Kronprins Fredrik och kronprinsessan Mary är evigt tacksamma och har tackat livräddaren Nick Malcolm massor av gånger för hans insats. Nick såg snabbt vad som höll på att hända med prinsen, simmade ut och, i sista minuten, grabbade tag i prins Christian innan strömmen blev alltför stark.

 

a-lifesaver

I dag sägs den lille 10-årige tronföljaren må bra, men han vill nog inte bada så långt ut igen. Hela danska kronprinsfamiljen, Frederik och Mary och de fyra barnen hade en härlig stund på Mermaid Beach på Guldkusten i Australien. Men lugnet förvandlades till panik när plötsligt prins Christian drevs ut till havs av en farlig undervattensström.

Lifeguard

Här ser vi bilderna på hjälten som kvickt simmade ut och fick fatt i den danske tronarvingen.

Christian

Han är i dag tillbaka på Mermaid Beach och sägs vara glad att allt gick så bra. Nick hade ingen aning om att det var en prins som han räddade:

– Det spelade ingen roll att han var kunglig. Det var en standard-räddning som vi gör med alla som drabbas av farliga strömmar. Det hjälpte att prinsen inte greps av panik, berättar Nick Malcom för Daily Mail Australia.

Livvakt-aop

Mary sägs ha varit mycket orolig. Men nu pustar hon ut. Och som den rediga kvinnan hon är ser hon till att göra allt för att skydda sig själv och barnen från den starka solen i Australien. Hon badar i badtröja och bikiniunderdel.

Mary-6

Här kan ni se kronprinsessan Mary på stranden i sin speciella baddräkt>>

Av Åsa Bönnelyche

Foto: AOP