Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Han som skulle förlovat sig med Beatrice – det gör han idag

26 sep, 2019, 14:30 
AvEmma Sanderberg
Prinsessan Beatrice var tillsammans med Dave Clark i drygt tio år, men när ordet förlovning kom på tal bestämde de sig plötsligt för att gå skilda vägar. Ett halvår senare var Dave förlovad med någon annan. Vad gör han som alla trodde skulle bli Beatrice framtida man nu för tiden?
Annons

En fantastisk kunglig förlovning är nu officiell! Beatrice har funnit kärleken i Edoardo Mapelli Mozzi och efter elva månaders dejtande är det nu bestämt. Nästa år blir det ytterligare ett kungligt bröllop i Storbritannien!

Men för bara drygt tre år sedan var det inte Edoardo Mapelli Mozzi som vi alla trodde skulle stå vid altaret tillsammans med Beatrice. Då var det Dave Clark som var given att bli den som stod vid Beatrices sida livet ut. Men plötsligt, efter tio års förhållande, tog sagan slut. Vad hände egentligen? Och vad gör Dave idag?

Sagan mellan Dave och Beatrice tog slut

Dave Clark är son till Michael Clark, en rik amerikansk advokat. Han är sex år äldre än Beatrice och de träffades under hans tid på Bowdoin Collage i Maine. Det var faktiskt ingen mindre än Beatrices kusin, prins William, som introducerade paret för varandra.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Dave Clark och prinsessan Beatrice.
Dave Clark och prinsessan Beatrice.

Beatrice och Dave träffades på en födelsedagsfest och det sa klick direkt. Efter det var de oskiljaktiga. Dave umgicks ofta med kungafamiljen och var en given gäst på de kungliga födelsedagsfesterna och Royal Ascot. Beatrice föräldrar, Sarah Ferguson och prins Andrew ska ha tyckt väldigt bra om Dave. Tiden gick och många hoppades nog på en kunglig förlovning mellan de lyckliga tu.

Annons

Istället för förlovning gjorde paret slut

När prinsessan Charlotte föddes hamnade plötsligt prinsessan Beatrice på sjunde plats i tronföljden, vilket innebar att hon inte längre behövde godkännande från drottningen för att förlova sig. Det ledde självklart till diskussioner mellan Beatrice och Dave, som nu behövde bestämma sig om hur deras framtid skulle bli.

Paret insåg då att de faktiskt inte fanns någon framtid för dem, eftersom Beatrice var redo att ta nästa steg medan Dave tvekade. I augusti 2016 tog de därför ett gemensamt beslut att gå skilda vägar, som vänner.

Dave Clark med sin nya flickvän, numera fru, Lynn Anderson.
Dave Clark med sin nya flickvän, numera fru, Lynn Anderson.

Men endast några månader efter uppbrottet syntes en ny tjej, Lynn Anderson, vid Dave Clarks sida. I maj året efter förlovade de sig. Det hann alltså inte ens gå ett år mellan uppbrottet från prinsessan Beatrice till att Dave stod förlovad med någon annan. Året efter, i juli 2018, gifte paret sig i Italien. De bor numera i London och Dave arbetar som chef för taxi-företaget Uber.

Dave vill ut i rymden

På Twitter kallar han sig själv en “blivande astronaut” på Virgin Galactic. Virgin Galactic har som vision att bli de första företaget som anordnar kommersiella resor till rymden. Huruvida Dave arbetar med projektet eller har ansökt att få vara med på den första rymdfärden är oklart.

Foto: TT

Annons