Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Händelsen i Brasilien väcker reaktioner – bilden på Madeleine och Silvia sprids utomlands

14 nov, 2022, 14:00 
Drottning Silvia och prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleines och drottning Silvias återförening i Brasilien uppmärksammas.
Annons
Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i BrasilienBrand logo
Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i Brasilien

Det blev ett besök väl värt att minnas.

Drottning Silvia återvände till sitt hemland med kung Carl Gustaf vid sin sida. Besöket började med lite avkoppling och tio dagars semester, innan det var dags att återgå till de kungliga uppdragen.

Även prinsessan Madeleine hade tagit sig till Brasilien för att delta i en tre dagar lång jobbresa tillsammans med Silvia.

Prinsessan Madeleine med drottning Silvia i Brasilien

Det händer väldigt sällan, men Brasilien blev ett undantag då mor och dotter äntligen fick tillbringa lite tid med varann!

De är båda djupt involverade i barnrättsorganisationen World Childhood Foundation och satt tillsammans på första parkett vid årsmötet för Na Mão Certa i São Paulo.

”På eftermiddagen i São Paulo besökte Kungaparet och Prinsessan Madeleine centret Resgatandos Vidas. Centret bedriver fritidsaktiviteter för barn och unga inom till exempel dans, musik, sport och data”, skrev kungahuset på Instagram.

Annons

Återföreningen uppmärksammas utomlands

Ja, att Madeleine och Silvia teamar upp och utför gemensamma uppdrag tillhör som sagt inte vanligheterna. Nu har även Brasilien-äventyret uppmärksammats utomlands.

Den brittiska tidningen The Royal Central lyfter såväl besöket som Madeleines egna ord om resan:

”Efteråt delade prinsessan Madeleine med sig av resan på sociala medier. Hon skrev bland annat: 'Jag är stolt över att få vara en del av en organisation med så hängivna personer som bekämpar sexuellt utnyttjande av barn på alla fronter'”.

Foto: TT/Instagram

Annons