Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Händelsen med kungafamiljen på Solliden i somras skapar skriverier – hölls hemligt

13 sep, 2023, 04:00 

Allt skedde i största hemlighet.

Annons

Kungafamiljens somrar på Solliden är nästintill heliga. Det är ju de veckorna på året de får koppla av och tillbringa välförtjänt tid med familjen, precis som de gjort i alla år.

Och just denna sommar blev lite extra speciell.

Prinsessan Christina om smeknamnen på lillebror kungenBrand logo
Prinsessan Christina om smeknamnen på lillebror kungen

Hemliga mötet på Solliden – kungen inblandad

Ja, Svensk Damtidning kunde för en tid sedan berätta att Hagasessorna, alltså kungens fyra systrar, alla samlats på Solliden för en riktig syskonträff i somras.

Det hela skedde dock i största hemlighet, utan några som helst bildbevis.

Det var faktiskt prinsessan Birgitta som först valde att avslöja den unika träffen, och när Svensk Dam kontaktade hovet berättade de mer:

– Det stämmer, den ägde rum på Öland. Kungens systrar var på Solliden i slutet av juli.

Annons

Sedan lägger både Birgitta och hovet locket på, men att Birgitta var lycklig över syskonåterföreningen gick inte att ta miste på. Nu har detta spridit sig till utlandet, och uppmärksammas i danska Billed Bladet.

Alla Hagasessorna samlade på prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop 2015.
Alla Hagasessorna samlade på prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop 2015.

Prinsessan Birgittas framtidsbesked – om sina systrar

Idag bor alla Hagasessor på olika platser i världen, och åldern börjar ta ut sin rätt. Prinsessan Birgitta bor i Mallorca, där hon tillbringar dagarna ute på golfbanan. Desirée bor i Trollhättan, och har kämpat med hälsan, Margaretha i Storbritannien och Christina i Stockholm.

Annons

Träffen i somras var alltså efterlängtad, och inte alls självklar. När Birgitta får frågan av Expressen i en ny intervju, ifall syskonen kommer ses igen, är hon optimistisk:

– Det hoppas jag innerligt. Och vi har ju träffats i sommar utan att folk vetat om det. Det var fantastiskt. Det var mycket skratt. Men det är klart att jag saknar min familj kolossalt, inte minst min egen familj. Min son och mitt barnbarn är i Berlin och de saknar jag något så kolossalt. Många gånger sitter jag hemma och säger ”Är jag knasig? Varför sitter jag här ensam för?”

Foto: TT

Annons