Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Händelsen med prins Oscar, 8, sprids i utlandet – får enorm uppmärksamhet

24 maj, 2024, 04:00 
Nu reagerar flera på bilderna på prins Oscar och kronprinsessan Victoria.
Annons
Prins Oscar får blixtsnabb hjälp – se gulliga anledningen bakom!Brand logo
Prins Oscar får blixtsnabb hjälp – se gulliga anledningen bakom!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har alltid varit på det klara med att de älskar naturen. De har flera gånger pratat om fördelarna med att vistas utomhus och hur mycket de uppskattar att traska runt i skogen, bland träd, stenar och kottar.

– Det är ju så otroligt många positiva saker med att kunna röra sig ute i naturen. Ta man sig ut i grönområden rör man sig mer, sänker stressnivåerna i kroppen – det är väl ett bra argument bara det, säger prins Daniel och fortsätter:

Annons

– Sen så tycker jag det är viktigt att vi lär oss ta hand om naturen, och blir man kompis med sin natur och gillar att vara ute tar man också ett större ansvar.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria älskar att hänga i naturen.Christine Olsson/TT

Händelsen med Oscar och Victoria

Det är heller ingen hemlighet att Victorias och Daniels naturintresse förts över på barnen, prinsessan Estelle och prins Oscar, som mer än gärna följer med sina föräldrar på äventyr utomhus.

Nyligen delade hovet med sig av bilder när Oscar och Victoria står i vassen på Norra Djurgården i Stockholm. I gemensam trupp stod mor och son och spanade på fåglar och andra djur, samtidigt som natur- och kulturguiden Henrik Waldenström delade med sig av sin expertis.

Annons

På bilder kunde man se hur Victoria och Oscar stod med varsin kikare, pekade och spejade efter fåglar, och tycktes ha en väldigt trevlig stund ute i naturen.

Sprids utomlands

Bilderna på Oscar och Victoria har även fått stor spridning utomlands. Bland annat har danska Billed-Bladet uppmärksammat händelsen och skriver:

”På bilderna från dagen, som kungahuset har publicerat, kan man se hur mor och son gick på upptäcktsfärd och upptäckte fågellivet”.

Annons

”8-årige prins Oscar var helt uppslukad av att spana efter djuren och på bilderna kan man se att kronprinsessan hjälper sin son på traven genom att peka ut mot sjön”.

Foto: TT/Instagram

Annons