Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Händelsen med prinsessan Birgitta sprids i utlandet – kungens samtal till systern

21 feb, 2024, 13:00 
Nu sprids nyheten om kungens samtal till prinsessan Birgitta.
Annons
Hör Mona Tumba berätta om okända resan med prinsessan Birgitta!Brand logo
Hör Mona Tumba berätta om okända resan med prinsessan Birgitta!

Prinsessan Birgitta är den näst äldsta av Hagasessorna. Trots att hon är en person som folk gärna ser i det kungliga rampljuset, har hon själv valt att hålla en lägre profil och sedan 20 år tillbaka lever hon ett stillsamt liv på Mallorca.

Livet i Sverige är ett minne blott. I stället ägnar hon dagarna ute på golfbanan, eller besöker något av stammishaken med väninnorna. Det berättade Birgitta för Svensk Damtidning i samband med sin 87-årsdag.

– Det blir inget stort firande, det vill jag inte ha. Det är så dåliga tider i världen och så mycket elände, så det vill jag inte ha. Men jag ska ha en grupp svenska vänninor över på middag ikväll, sa hon då.

Annons
Prinsessan Birgitta
Prinsessan Birgitta lever ett härligt liv på Mallorca.Sven Lindwall/Expressen/TT

Birgitta om samtalet från kungen

Däremot ser hon till att behålla sina svenska kopplingar. Birgitta och kungen har en väldigt fin relation, och när hon fyllde år såg han självklart till att ringa sin syster och gratulera henne på den stora dagen.

– Han ringde precis, för fem minuter sedan. Han grattade mig och berättade hur vackert det är i Sverige just nu, med all snö.

Sprids i utlandet

Birgitta må ha valt att bosätta sig i ett land långt bort från det kungliga rampljuset, men när hon väl dyker upp, eller gör någon intervju, är det många som blir nyfikna och vill veta mer om hennes liv på Mallorca.

Annons

Därför är det inte så konstigt att kungens samtal till Birgitta även fått spridning i utlandet. Danska Billed-Bladet skriver om händelsen, och om det liv som Birgitta lever.

”För trots att de bor i skilda länder står hon fortfarande nära sin bror, och han ringde förstås också födelsedagsbarnet för att säga grattis”, skriver tidningen.

Prinsessan Birgitta
Prinsessan Birgitta av Sverige på golfklubben nära hemmet i Santa Ponsa.Sven Lindwall/Expressen/TT

Foto: TT

Annons