Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Händelsen med Sofias son Julian, 3, sprids i utlandet – reagerar kraftigt

02 maj, 2024, 19:00 
Därför pratar världen om prins Carl Philips och prinsessan Sofias son, prins Julian.
Annons

Det var kungens födelsedag – men efteråt kom rubrikerna i stället att handla om barnbarnet prins Julian, 3, som med sin charm och bubbliga personlighet bjöd på sann underhållning.

GRATTIS KUNGEN! Kolla in jättefirandet från slottet – här firas statschefenBrand logo
GRATTIS KUNGEN! Kolla in jättefirandet från slottet – här firas statschefen

Tillsammans med mamma prinsessan Sofia och sina bröder, stod Julian på slottsbalkongen och höll låda, vinkade glatt till alla människor som kommit för att gratta kungen och levererade det ena charmdraget efter det andra.

På en bild kunde man se hur Julian spexade till det lite extra, öppnade munnen och såg ut att skrika något. Kanske var han bara så pass begeistrad att han ville att hela världen skulle höra hans grattis till farfar kungen?

Annons
Prins Julian
Det var kungens födelsedag – men efteråt var det prins Julian som stal rubrikerna!Jonas Ekströmer/TT

Bilderna på Julian sprids

Och det lyckades prins Julian på sätt och vis med. I flera internationella medier har det lilla charmtrollet nu skapat rubriker och väckt starka reaktioner, som alla vill hylla prinsens busiga sida.

”Det var i alla fall liv i den 3-åriga prinsen, som gjorde stora armrörelser och påpekade när det var något som mamma behövde se, samtidigt som han vinkade till alla närvarande på torget”, skriver danska Billed-Bladet.

Prins Julian och prinsessan Sofia
Prins Julian pekade och ville ha mamma prinsessan Sofias uppmärksamhet.Jonas Ekströmer/TT
Annons

Julians vilda show

Daily Mail vill inte vara sämre. Den brittiska tidningen har dessutom tagit det ett steg längre och lagt upp ett långt klipp på när Julian spexar på slottsbalkongen.

”Prins Julian av Sverige stjäl showen”, skriver de till klippet.

Ja, vid det här laget kan man räkna med att Julian kommer leverera underhållning vid kungliga tillställningar. Han har ju gjort det flera gånger tidigare – och bevisat att han är en entertainer av rang, redo att roa och spexa loss.

Prins Julian
Prins Julian vinkar från slottsbalkongen.Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons