Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hånfulla påhoppet på prins Daniel – efter trista händelsen: ”Inte prova!”

27 okt, 2023, 06:00 

Mark Levengood kommenterar nu prins Daniels fortkörning.

Annons

Prins Daniel kunde inte lämna Hofors fort nog. Nyligen avslöjade Aftonbladet att kungligheten åkt fast för fortkörning, efter att ha kört 87 kilometer/tim på en 80-väg.

Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relationBrand logo
Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relation

Incidenten skedde på E16 utanför Hofors i mitten på augusti. Enligt strafföreläggandet begick Daniel gärningen på grund av ”oaktsamhet” och efteråt kommenterade hovet händelsen:

”Vi kan bekräfta att uppgifterna stämmer. I övrigt har vi ingen information att lämna”.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel åkte nyligen dit för att ha kört för fort på E16.

Daniel tas i försvar efter fortkörningen

Men även om hovet och Daniel ligger lågt med att uttala sig om händelsen har andra gjort jobbet åt honom, och Expressen-journalisten Anna Gullberg har i en krönika tagit Daniel i försvar.

Annons

Hon har själv befunnit sig på samma väg och likt Daniel har hon åkt fast för fortkörning.

”Den har tagit både mig, dig och alla mina vänner. Det känns som att den är statens bästa inkomstkälla, redo att krama cashen ur alla oss tidsoptimister. När jag nu outar den så kommer tusentals människor att nicka bekräftande”, skriver hon.

Mark Levengoods hånfulla ord

Nu har även Mark Levengood valt att uttala sig om Daniels fortkörning. I en smått skämtsam ton och med glimten i ögat väljer han aningen hånfullt att kommentera händelsen.

”Han körde 7 kilometer för fort på 80-väg. Man vill ju förfasa sig, men den där riktiga entusiamen infinner sig inte… Samtidigt, skönt att leva i ett land där alla är lika inför lagen. Det brukar jag trösta mig med alltid när jag får fortkörningsböter. Eller kör över tant. Det, prins Daniel, skall du inte prova på!”, skriver Mark Levengood på Instagram.

Det ska tilläggas att Mark Levengood är god vän med kronprinsessfamiljen och har ju varit värd för Victoriadagen flera gånger. Han har också sagt att Daniel är en av de trevligaste människorna han träffat.

Annons
Mark Levengood
Mark Levengood skämtade till det lite med prins Daniel.
Annons

Foto: TT

Annons