Hänt i kungliga Europa: Höga slitsar och flamenco-vibbar!

Drottning Maxima, Kronprinsessan Mary och hertiginnan av Cambridge

Glassigt värre var det inte bara i tyska Bayern, där prins Charles och Camilla åt och drack gott. Máxima svepte in som parant flamenco-drottning i Sevilla medan Kate visade lite väl mycket hud.

Vår prins Carl Philip har fyllt år har, men världen har inte stått stilla för det. Kungligheterna i Europa har varit ute på en hel del intressanta uppdrag. Livat värre var det i Sevilla, med glada skratt, musik och dans. Kastanjetterna smattrade, folk minglade i matstånden och tittade nyfiket på de fem gästerna från slottet Huis ten Bosch.

Maxima i Sevilla med dottern

Holländska kungafamiljen Willem–Alexander, drottning Maxima och prinsess-trion Amalia, Alexia och Ariane spred glans och fägring i Spanien häromdagen. Marknaden i Sevilla går i flamenco-takt och det var verkligen en explosion av färger under solen. Máxima vet alltid hur man bär upp en färgstark outfit, och hennes senaste klänning var nog den mest iögonfallande hittills. Det var en speciell resa för kung Willem-Alexander och Máxima, som träffades i Sevilla för cirka tjugo år sedan.

Maxima på marknaden i Sevilla

Tronföljaren Catharina Amalia såg ut som en äkta flamencoprinsessa i sin kanariegula klänning med volanger och stora solfjäder. Här ser vi henne åka häst och vagn genom staden.

Catharina-Amalia i Sevilla

En aning mer stillsamt var det allt när danska kronprinsessan Mary firade sin 15-åriga bröllopsdag. Kristallbröllop heter det, när man har varit gifta i femton år.

Kronprinsessan Mary

Kronprinsparets 15-åriga bröllopsdag erbjöd lite av varje. Danska Mary var bland annat på ett spännande uppdrag. När hon ankom till företagseventet Axcel Company Day fick hon ett fint mottagande och nyfikna frågor om hur hon mådde på denna kärlekens dag.

Kronprinsessan Mary

– Grattis på bröllopsdagen, sade två små blomsterflickor, Isabella, 10, och Elle, 5, och räckte fram var sin tjusiga bukett.

Mary log i sin röda, eleganta dräkt och svarade barnen:

–  Ja, tänk att det har gått 15 år!

Kronprinsessan Mary

Kate i hög slits

Hertiginnan Catherine av Cambridge besökte Bletchley Park och tittade på D-day-utställningen i den nyrenoverade Teleprinterbyggnaden. Under andra världskriget var Bletchley Park ett centrum för kryptoanalys och chifferforcering, i regi av den underrättelseverksamhet som gick under kodnamn Ultra.

Hertiginnan Kate i Bletchley Park

I dag är det ett gods och ett museum som ligger i Milton Keynes i Buckinghamshire, cirka 70 kilometer nordväst om London.

Kate på språng med hög slits

Många människor hade samlats för att se den snygga hertiginnan. Kate visade benen i en prickig klänning med hög slits.

Prins Charles

Prins Charles har knappt hunnit träffa prins Harrys och Meghans lille Archie eftersom han varit utomlands. Han och Camilla har varit i Tyskland, där de ätit sig igenom den ekologiska marknaden i Glonn.

Charles och Camilla

De åkte till en gård som odlar organiskt. Charles läskade sig med öl och Camilla svalkade sig med en vaniljstrut. Som ni ser kan även kungligheter ha svårt att se glammiga ut med smältande glass i solen.

Hertiginnan Camilla

Ibland går det inte som planerat. Det kan också Máxima skriva under på. Strax efter familjevistelsen i Sevilla reste drottning Máxima av Nederländerna till Etiopien. Hon gjorde ett två dagar långt besök i Etiopien och fick ett varmt välkomnande, bokstavligen. Det var både hett i solen och hon träffade en rad trevliga människor.

Drottning Máxima

Däremot var det inte helt lätt för drottningen alla gånger att ta sig runt på de olika fältuppdragen. Adjutanten var med och tur var väl det. det hade kunnat gå riktigt illa i stentrappan som ledde ned till gatan från den butik som Máxima besökte. Höga klackar och ojämna trappsteg har inget likamedstecken mellan sig. Kungligheterna är vana vid att gå i skyhöga pumps, men det har ju också hänt att de ramlat eller tappat ena skon.

Maxima

Det hände faktsikt förra året, i september 2018, att Máxima helt sonika tog av sig designpumpsen och gick i strumplästen. I en gympasal passar det ju faktiskt bättre att gå utan skor!

Tatiana Blatnik

Prins Nikolaos hustru kände sig lite utstirrad häromdagen. Ja, nog ser det ut alltid som om prinsessan Tatiana var iakttagen när hon passerade ett jättestort öga på väg till träningen.

– Rolig bild, skrev Tatiana på sitt Instagram, vilket man ju kan hålla med om.

Foto TT