Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bildextra: Så var kungaparets galamiddag på slottet

31 maj, 2018, 23:06 
Vad kan vara härligare en sån här fantastisk försommartorsdag än att gå på galamiddag på Kungliga slottet? Kungaparets 149 gäster kan verkligen se fram emot en magisk kväll!
Annons

Kungafamiljen har precis anlänt och kronprinsessan är bländande vacker i sin ljusrosa H&M-klänning, en av hennes favoriter som vi sett flera gånger förr. Drottningen gnistrade i prinsessan Sibyllas briljantdiadem till sin blommiga sidenklänning och prinsessan Sofia hade också satsat på blomtrenden, men i ametistila. Det är bara mammalediga prinsessan Madeleine och hennes Chris som saknas.

I vimlet av gäster ser vi både statsråd, diplomater, forskare, idrottare och kulturfolk, Nu pågår den trevliga hälsningsceremonin i slottets balsal Vita havet och sedan ska alla sätta sig till bords i vid det magnifikt dukade bordet i Karl XI:s galleri.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kungaparet lägger alltid ner en imponerande omsorg på att få sina gäster att trivas och den här aftonen bjuder de som vanligt på fyra rätter.

Se bilderna när gästerna anländer:

Till förrätt har kungaparet valt ankleverterrin med honungsbakade fikon, och sedan följer fiskrätten som är smörstekt Hjälmaregös med vit sparris, potatispuré med Västerbottenost och älvdalsrom (som ni ser är Sofias hemtrakt Älvdalen med på ett hörn!). Sedan väntar stekt lammfilé med spetskål och rosmarinsky, innan det är dags för desserten. Ikväll vankas det rabarbertartelette med citronkräm, ängssyraglass, inkokt rabarber och rabarermaräng! Och till allt detta serveras det som vanligt noga utvalda viner från slottets vinkällare.

Kungen hade Margot Wallström till bordet och talmannen Urban Ahlin fick äran att ha drottningen som bordsdam. Kronprinsessan Victoria satt bredvid Gustav Fridolin och prins Carl Philip fick middagskonversera med Kroatiens ambassadör Anica Djamic. Mitt emot satt prinsessan Sofia, bredvid civilminister Ardalan Shekarabi.

Foto: Patrik Österberg

Annons