Här anländer kungafamiljen – efter utsatt tid

9 minuter sena, men nu är den igång! Festkonserten där hela kungafamiljen är på plats som hedersgäster.
Kungliga Hovstallets läckra paradlimousin.

Kungliga Hovstallets läckra paradlimousin.

Prinsparet Sofia och Carl Philip.

Prinsparet Sofia och Carl Philip.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till Konserthuset i Stockholm.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till Konserthuset i Stockholm.

Riksdagens öppnande har firats hela dagen och nu är det dags att avrunda. Med en festkonsert!
Regeringen och de flesta av de 349 riksdagsledamöterna sitter bänkade i Stockholms Konserthus och kungafamiljen har precis anlänt – faktiskt hela nio minuter försenade (!) i Kungliga Hovstallets läckra paradlimousin: den svarta Daimlern med tiarahöjd i kupén. Fast just det behövdes ju inte denna kväll när det är klädkod den lilla svarta.
Kronprinsessan Victoria bär en skimrande läcker klänning med knallrosa accessoarer och prinsessan Sofia är 1960-talschic i svart-vit byxdress. Men frågan är om inte drottningen är mest parant av alla i sitt sobra grå klädval?

Klassisk musik under konserten

Kungafamiljen och alla de andra gästerna kommer nu att få njuta av Kungliga Filharmonikerna som spelar under ledning av dirigenten Mika Eichenholz.

Först ut bland låtarna var förstås Kungssången och sedan väntar klassiska toner, men också Ted Gärdestads Sol, vind och vatten och ett dansmedley minsann, signerat Burt Bacharach. Men sorry, inte en chans att vi får se prinsessorna slå en sula på parketten…

Klädkoden är mörk kostym som sagt och det är många ladies som har valt den lilla svarta, och en del glittriga paljettkjolar. Ebba Busch Thor har singoallaringad brodyr från By Malina och Camilla Thulin bär egendesignad leopardklänning. Och tillsammans skulle de alla uppleva en härlig kväll i Stockholm, som avrundning på en lång men högtidlig dag!

Foto TT