Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här anländer kungafamiljen till Blå hallen

10 dec, 2016, 19:17 
Ellen Myrgård Lindén
Nobelbanketten är igång! Här anländer kungafamiljen till Blå hallen.
Annons
Nobel-2016.3

Nobelfesten har nått sin höjdpunkt. Här anländer kungafamiljen till Blå hallen, i Stadshuset, för kvällens bankett. Och för första gången på länge är de fulltaliga. Förutom kungaparet och kronprinsessparet så är både Carl Philip och Sofia och Madeleine och Chris på plats. Den enda som saknar är prinsessan Christina som ju tvingats avstå festligheterna på grund av sin cancer. Familjen Bernadotte sitter självklart vid honnörsbordet, bredvid pristagare och ministrar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Nobel-2016.4

Bredvid prinsessan Madeleine sitter i år J. Fraser Stoddart, året Nobelpristagare i kemi, och F. Duncan M. Haldane, pristagare i fysik. Och prinsessan Sofia får, även hon, sällskap av pristagare i kemi och fysik, Jean-Pierre Sauvage på sin vänstra sida och J. Michael Kosterlitz på sin högra. Kungaparet utgör alltid centrum vid honnörsbordet. Silvia och Victoria har som vanligt Nobelstiftelsens ordförande Carl-Henrik Heldin mellan sig och han sitter i sin tur mitt emot kungen. Borden pryds bland annat av nejlikor, orkidéer och liljor.

Nobel jpeg

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL, SVT

Annons