Här anländer Victoria till Japan – se första bilderna!

Äntligen är resan igång.

Kronprinsessan Victoria har nu startat sitt fyra dagar långa besök i Japan. Och programmet drog igång med ett möte hos kejsare Akihito och kejsarinnan Michiko av Japan. De välkomnade henne med en lunch på kejsarpalatset i området Chiyoda, som ligger i centrala Tokyo. Palatset omges av stora vallgravar och när Victoria anlände var säkerhetspådraget högt.

Trädgården omkring palatset är en av Tokyos främsta turistattraktion men palatsen är helt stängt från allmänheten. I dessa privata delar serverades sedan lunchen. 

Dagen till ära hade Victoria valt en rosa klänning och höga beiga pumps, samma som hon bar under prins Alexanders dop. Dessutom hade trion så trevligt att lunchen drog ut på tiden.

– Det var meningen att artighetsbesöket skulle vara i en timme men kronprinsessan stannade i flera timmar, berättar Adam Beije från svenska ambassaden i Tokyo.

Under besöket kommer kronprinsessan resa runt för att diskutera frågor som rör hållbarhet, havs- och fiskefrågor. Du kan följa hela resan här och på våra sociala medier.

Foto TT