Här är brittiska kungahusets favoritdryck

Det är ingen hemlighet att kungligheter gillar champagne. De brittiska kungligheterna brukar vara noga med att inte skåla offentligt, men när de får välja har de en särskild bubblig favorit.

Kungligheter och lyx går hand i hand. Och i dessa händer hålls gärna ett glas av samma kaliber. När det brittiska kungahuset får välja vad de vill fukta strupen med står champagne högt upp på listan. I alla fall om man ska tro det brittiska kungahusets historia.

Drottning Elizabeth avnjuter gärna champagne. Men helst inte när medierna ser på - en av de få bilderna Svensk Damtidningen kunde hitta var denna från 2002.

Drottning Elizabeth avnjuter gärna champagne. Men helst inte när medierna ser på – en av de få bilderna Svensk Damtidningen kunde hitta var denna från 2002.

När Meghan och Harry gifte sig i maj valde de noga ut vilken champagne som skulle serveras för 600 gäster under lunchmottagningen på slottet. Valet föll på Pol Roger, det franska Champagneföretaget som grundades 1849.

Samma Pol Roger Brut Reserve-champagne serverades även under brorsan Williams och Kate Middletons bröllop 2011.

När paret senare fick prins George var drottning Elizabeth en av de första besökarna på Kensington Palace. Hon var så glad över att se lille prins George så att hon anordnade champagne-kalas på tre av de kungliga residensen för hovpersonalen.

Meghan och Harry gifte sig i maj och valde samma champagne som William och Kate - nämligen märket Pol Roger.

Meghan och Harry gifte sig i maj och valde samma champagne som William och Kate – nämligen märket Pol Roger.

Kanske har det brittiska kungahuset fått inspiration från Winston Churchill, Storbritanniens tidigare premiärminister som var en stor anhängare av just den champagnen. 1908 köpte Winston Churchill sin första flaska och sägs enbart ha druckit Pol Roger sedan dess.

Drottning Elizabeth har även andra favoritdrycker. Hennes välkända favoritdrink består av en del gin och två delar Dubonnet. Den svenska nuvarande kungafamiljen verkar inte ha någon specifik favoritdryck. Men i släkten är Barley Water en favorit, vilket är en drink på citron, socker och korngryn. Det var både Gustaf VI Adolfs och Gustaf V:s absoluta favorit.

Läs mer: Så är kungligheterna släkt med varandra

Foto: IBL, Stella pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: