Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Här är de 5 designers som Eugenie väljer mellan inför bröllopet

11 okt, 2018, 08:00 
Margareta
Här är de 5 designers som Eugenie väljer mellan inför bröllopet
Prinsessan Eugenie är nummer nio i tronföljden. Hennes bröllop kommer att bli gigantiskt. Och hennes brudklänning historisk. Nu spekuleras det i vem som kommer att skapa klänningen!
Annons

Självklart vill alla modehus klä prinsessan Eugenie under hennes stora dag på fredag, då hon gifter sig med Jack Brooksbank.

Och även om bröllopsklänning är en väl förseglad hemlighet har prinsessan Eugenie avslöjat en till synes liten, men ack så viktig, detalj om klänningen.

– Jag kommer inte att berätta för någon vem som skapar klänningen, men jag kan avslöja att det är en brittiskt baserad designer. Klänningen är den enda detaljen under bröllopet som jag varit riktigt bestämd kring. Genast när vi berättade att vi tänkte gifta oss visste jag vilken designer och vilken sorts klänning jag ville ha. Jag trodde aldrig att jag skulle vara en sådan person som visste vilken modell jag skulle välja direkt, men jag har varit säker från början, berättar hon för brittiska Vogue.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Redan under förlovningen berättade Eugenie dessutom att hon absolut inte ville ha puffärmar på sin klänning. Den ska alltså vara nättare modell och ingen marängklänning á la prinsessan Diana.

Annons
Diana och Prins Charles bröllop
Prinsessan Dianas brudklänning är ikonisk, men inget prinsessan Eugenie vill efterlikna.

Erdem Moralioglu

Nu när vi vet att det blir en brittisk designer minskas antalet val rätt rejält. Och ett starkt tips är att prinsessan Eugenie väljer att klä sig i Erdem. Den brittiska designern är mäkta populär. Han klär världens största stjärnor, exempelvis har vi sett kronprinsessan Victoria i hans kreationer. Eugenie har dessutom haft på sig klänningar från Erdem vid flera tillfällen, exempelvis under den dagen som hon och Jack Brooksbank mötte pressen och berättade om sin förlovning samt under Royal Ascot tidigare i år.

Annons
Prinsessan Eugenie i Erdem under Royal Ascot.
Prinsessan Eugenie i Erdem under Royal Ascot.
När förlovningen avslöjades bar Eugenie Erdem, och skulle kunna välja samma designer till brudklänningen.
När förlovningen avslöjades bar Eugenie Erdem, och skulle kunna välja samma designer till brudklänningen.

Vivienne Westwood

Ett annat tips är designern Vivienne Westwood. Eugenie skapade rubriker när hon bar Vivienne Westwood under prins Williams och Kates bröllop. Men rubrikerna var allt annat än vänliga. Dessutom är klänningarna ofta stora och “marängiga”, två detaljer som talar emot just Vivienne Westwoods skapelser. Samtidigt tillhör Eugenie “Sex and the city”-generationen. De som gillar serien “Sex and the city”. Och i filmen om Carrie Bradshaws bröllop bar hon Vivienne Westwood, något som fick många tjejer att drömma om en brudklänning från samma designer.

Annons
I filmen om Carrie Bradshaws bröllop bär hon en klänning från Vivienne Westwood.
I filmen om Carrie Bradshaws bröllop bär hon en klänning från Vivienne Westwood.
Prinsessan Eugenie i Vivienne Westwood under prins Williams bröllop 2011.
Prinsessan Eugenie i Vivienne Westwood under prins Williams bröllop 2011.

Jenny Packham och Alice Temperley

Två andra designers med en mer romantisk och mindre fluffig framtoning är Jenny Packham och Alice Temperley. Jenny Packham är en av gudarna inom bröllopsvärlden och Alice Temperley använder sig av klassiker som tyll och spets men skapar ändå speciella klänningar med olika mönster och färgade blommor.

Annons
Under Louise och Gustav Thotts bröllop såg vi Victoria i en klänning från Jenny Packham..
Under Louise och Gustav Thotts bröllop såg vi Victoria i en klänning från Jenny Packham.

Alexander McQueen

En sista tänkbar kandidat som skulle kunna stå bakom den blivande brudklänningen är den kungliga favoriten Alexander McQueen, som efterträddes av den begåvade designern Sarah Burton 2010. Ett år senare när Catherine gifte sig med prins William, såg vi hertiginnan kliva ur bilen i en vit spetsdröm därifrån. Klänningen blev mycket omtalad och har bland annat jämförts med Grace Kellys och drottning Elizabeth II:s ikoniska brudklänningar. Kanske kommer vi att få se prinsessan Eugenie i en liknande?

Annons
Hertiginnan Kates bröllopsklänning från Alexander McQueen.
Hertiginnan Kates bröllopsklänning från Alexander McQueen.

Foto: IBL

Annons