Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här är de andra kungliga sagotanterna...

24 feb, 2016, 15:16 
Annons
camilla-bok

Det är inte ofta vi ser hertiginnan Camilla läsa högt för barn, men i veckan var det dags. I samband med att hon blev beskyddare för #RoaldDahl100, tog hon tillfället i akt. I år är det hundra år sedan den kände författaren föddes och det firas stort i London.

Kronprinsessan Mette-Marit kämpar också hon för litteraturen och vet hur viktigt det är med högläsning och att läsa mycket.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Mette

Kronprinsessan Mette-Marit invigde på bilden Oslo bokfestival. För en tid sedan åkte hon litteraturtåg i två dagar för att ”skapa möten med människor och dela med sig av några favoritböcker”. På tåget fanns bokkafé och biblioteksvagn och även om man inte åkte med så fick man gå ombord på dessa när tåget står inne på station. Och ja, man fick låna böcker! Läs mer här om kronprinsessans segertåg>>>

På varje stopp blev det ett speciellt tema som kärlek, ungdomslitteratur, tabubrytande litteratur, med mera.

Annons
Laurentien-4

I Nederländerna hittar vi ytterligare en prinsessan som brinner för böcker.

Laurentien-5

Prinsessan Laurentien har haft en hel del högläsnings-stunder för barn. Hon har till och med varit med och skrivit en egen sagobok, De Sprookjessprokkelaar, tillsammans med författaren Paul van Loon.

Annons
Mary-2

Kronprinsessan Mary har själv fyra barn, som hon gärna läser högt för. Här ser vi danska kronprinsessan i “sagotagen” med flera, små intresserade åhörare.

Martha-Louise

Prinsessan Märtha Louise har skrivit både sagoböcker för barn och änglaböcker för vuxna.

Annons

I Berleburg har Carina Axelsson ett arbetsrum på slottet. Där skriver hon sina ungdomsböcker som blivit populära i många europeiska länder.

 

Foto: Stella Pictures

 

 

 

Annons