Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Här är första bilden – från Margrethes nya privata liv

06 feb, 2024, 18:15 
Drottning Margrethes nya liv
Från tiara – till stickad tröja. Nu får drottning Margrethe äntligen vara vanlig. Se bilden från hennes vardagsrum!
Annons
Margrethes livsbeslut efter 66 årBrand logo
Margrethes livsbeslut efter 66 år

När såg vi egentligen drottning Margrethe i stickad tröja sist?

Men nu står hon här, hemma i sitt privata vardagsrum på slottet Amalienborg i Köpenhamn. Hur avspänd som helst, med sidenscarfen runt halsen och ett stort leende på läpparna.

Det är den första riktigt privata bilden sedan hon klev av som Danmarks statschef, och hon ser verkligen ut att trivas med livet.

Drottning Margrethe i sitt privata vardagsrum på slottet Amalienborg
En tax på hyllan och massor av böcker: Den nya bilden bjuder på en sällsynt glimt inifrån Margrethes privata våning på Amalienborg.Foto: Kongehuset/Instagram

Fast nu var detta inte någon vanlig dag: 83-åriga Margrethe hade just blivit hyllad för det som hon ägnat sin fritid åt i flera år:

Annons

Drottningen har kammat hem titeln Årets Kostymdesigner! Och i handen håller hon statyetten: Priset hon fått för sitt arbete med Bille August-filmen Ehrengard – Förförelsens Konst som hade premiär i höstas.

En av drottning Margrethes kostymer till filmen Ehrengard – Förförelsens Konst
En av drottning Margrethes hyllade kostymer.Foto: Dennis Stenild/TT

Drottning Margrethe om filmen Ehrengard

– Jag är djupt tacksam, rörd och stolt. Och att få ett pris som branschen själv delar ut gör mig extra glad. Det har varit en otrolig glädje att få bidra till filmen!

Själv var Margrethe dock inte på plats vid galaceremonin på Tivoli i Köpenhamn. Teamet tog emot priset i hennes ställe – och sedan fick hon det överlämnat hemma i sin lugna vrå på Amalienborg.

Annons

Och här ser du vardagsrummet i sin helhet: Ombonat så det förslår, med höga bokhyllor och en djup och härlig soffa:

2011: Drottning Margrethe i sin privata våning på slottet Amalienborg tillsammans med Annelise Weimann, journalist på Billed-Bladet
Just de här bilderna är dock tagna vid ett tidigare tillfälle och bredvid Margrethe sitter Annelise Weimann från vår danska systertidning Billed-Bladet.Foto: Jesper Sunesen/Billed-Bladet
2011: Drottning Margrethe i sitt privata vardagsrum
Drottning Margrethe är som kungen – hon renoverar inte i onödan och soffan har samma klädsel än i dag.Foto: Jesper Sunesen/Billed-Bladet
Annons

Foto: TT, Kongehuset/Instagram, Jesper Sunesen/Billed-Bladet.

Annons