Här är Kate Middletons och prins Williams kärlekshistoria...

Hon är en kvinna av folket, han en prins.
Till sommaren får prins William äntligen sin Kate Middleton – på riktigt.
Här är deras kärlekshistoria.

Kärlekshistorien mellan prins William och Kate Middleton påminner i mångt och mycket om den mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel. I Wills och Kates fall är det dock tvärtom, här handlar det om en man av börd som gifter sig med en kvinna av folket. Men precis som Victoria och Daniel lever Will och Kate efter devisen “kärleken övervinner allt!”.

Trivdes inte

Kate Middleton, som kommer från en relativt enkel familj, träffade William för första gången för åtta år sedan, i september 2001, då de båda studerade konsthistoria på St Andrews University i Fife, Skottland. De blev snabbt vänner och det dröjde inte länge förrän de var riktigt nära varandra. Bland annat ska Kate ha varit den som övertalade William att fortsätta sina universitetsstudier efter att han anförtrott henne sina svårigheter med att trivas.

Blev ett par 2003

Ett år efter första mötet flyttade Kate och William ihop tillsammans med två andra vänner i ett studenthus. Som sambor utvecklade de en allt närmare vänskap. Och precis som i Victorias och Daniels fall utvecklades vänskapen så småningom till kärlek. Runt jul 2003 blev William och Kate ett par.

Efter att paret fångats på bild under en skidsemester blev romansen officiell. På samma semester ska dock William ha uttalat sig om att han “inte vill gifta sig förrän han blir 28 år”. Under de kommande åren intensifierades romansen ytterligare, William och Kate syntes allt oftare vid varandras sida.

Hösten 2005 sades det dock att romansen svalnat av men bara månader senare fångades paret på bild på nytt då de kysste varandra – helt öppet. Bara dagar senare inledde dock William sin militära bana och under det närmaste året sågs de allt mer sällan. I april 2007 bröt de upp. Medietrycket på Kate, som ofta jagades av papparazzis, sågs som medskyldigt till att förhållandet tillfälligt tog slut.

Grova etikettsbrott

Ungefär samtidigt uppgav brittiska medier också att Kates mamma hade gjort sig skyldig till grova etikettsbrott genom att tugga tuggummi och använda ord som “toilet” och “pardon” i drottning Elizabeths närvaro. Men bara dagar senare verkade det hela vara glömt och singellivet blev inte långvarigt. Två månader senare var William och Kate åter i varandras armar. Och sedan den dagen har kärleken vuxit sig allt starkare. Svårigheterna i relationen var över – de hade bestämt sig. Kate har dessutom gått i prinsess-skola och har de senaste åren mer och mer liknats vid prinsessan Diana. Många av britterna tycker att hon kommer att passa perfekt som deras nya prinsessa.

Av Johanna Lejon

Foto: IBL, Stella Pictrues

Se bilder från prins Williams och Kate Middletons pressträff i samband med deras förlovning här nedan!

[smooth=id: 451; width:430; height:850; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

 

Här kan ni se en film från intervjun med prins William och Kate Middleton››

Läs även:

Lottas kungliga modeblogg: Om den blåa klänningen som Kate bar››

Prins William: Jag gav henne min mammas ring »

Prins William och Kate Middleton har förlovat sig››

Prins William ska inte fira jul med Kate – han ska jobba››