Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Här är kortegevägen under bröllopet

18 maj, 2013, 08:04 
Agneta Nisbeth
Annons

Vill ni få en skymt av det nya brudparet – prinsessan Madeleine och Chris O’Neill – den 8 juni så kan ni stå längs kortegevägen. Ni får den här.

Brudparet kommer att färdas i kortege med häst och vagn från Kungliga slottet till Riddarholmen. På bilden ovan ses en bild på kungahusets Paradkalesch som är tagen från hovets egen Bröllopssida med anledningen av Madeleines och Chris bröllop.

Kortegen går längs Yttre borggården, Slottsbacken, Skeppsbron, Strömbron, Strömgatan, Norrbro, Slottskajen, Myntgatan och Wrangelska backen till Evert Taubes terrass på Riddarholmen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Från Evert Taubes terrass på Riddarholmen färdas sedan brudparet, och de inbjudna gästerna, med båt till Drottningholms slott för middag. Försvarsmakten paraderar längs kortegevägen samt vid ankomsten till Drottningholm.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Kungahuset.se/Ewa-Marie Rundquist och hovets hemsida

Annons