Här är menyn som serverades på kungens middag

Prinsessan Sofia på kungliga slottet.

Hummersoppa, bakad röding och rådjurssadel har kungen valt att bjuda Nobelpristagarna på ikväll.

Det var en riktig festmåltid som kungen bjöd sina gäster på ikväll i Kungliga slottet. Efter att ha hälsat alla välkomna i festsalen Vita Havet gick de tillsammans in i Karl XI:s galleri där middagen serverades klockan 20.00. Kungen hade kemipristagare Frances H. Arnold som bordsdam medan drottningen fördes till bordet av kemipristagaren George P. Smith

Drottning Silvia under kungens middag för Nobelpristagarna 2018.

Drottning Silvia under kungens middag för Nobelpristagarna 2018.

Medicinpristagare Tasuko Honjo fick den stora äran att sitta bredvid kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip fick fysikpristagaren Donna Strickland som sin bordsdam.

Prins Carl Philip satt mittemot prinsessan Sofia.

Prins Daniel satt bredvid fysikpristagare Gérard Mourous fru, Marcelle Mourou. Prinsessan Sofia hade ekonomipristagare William D. Nordhaus som bordsherre.

Förutom kungligheter och Nobelpristagare fanns även representater från regeringen och riksdagen, forskare samt Nobelstiftelsen på plats.

Kvällens meny

Hovet har precis publicerat kvällens festliga meny. Såhär såg den ut:

  • Pernoddoftande hummersoppa med spröda grönsaker och dillolja.
  • Bakad röding med rostade gulbetor, kräm på palsternacka och potatis samt en citronsmörsås.
  • Örtbakad rådjurssadel från den kungliga jakten med ragu på puylinser, jordärtskocka och viltsås med svart tryffel.
  • Glace au four med smak av vinteräpplen.

Kungens middag.

Läs också:

Kungens Nobelmiddag igång! Se första bilderna på kungligheterna

Victoria hyllar Lilian – dessa smycken bär Silvia, Victoria och Sofia!

Vi avslöjar! Därifrån kommer prinsessan Sofias galaklänning

Foto: TT