Här är nya familjeporträttet med alla barnen

prins Joachim prinsessan Marie

I Köpenhamn väntar man ivrigt på alla finklädda gäster som kommer till Christian VII:s palats i Amalienborg för att uppvakta den nybakade 50-åringen. Prinsen själv bjuder på fint familjefoto på facebook.Se bilden här!

Vilken fin, ny bild som det danska kungahuset har lagt upp på facebook. Prins Joachim firas på 50-årsdagen och har en kärleksfull familj omkring sig.

– Med anledning av Hans Kunglige Höghet prins Joachims 50-åriga födselsdag är det en stor glädje för prinsen att offentliggöra detta, nya familjeproträtt, meddelar hovet. 

Prins Joachim har redan fått presenter av hustrun Marie och alla barnen. Den fina kvartettet har en nära och kär relation till sin pappa. Och de gillar även varandra, vilket är roligt då åldersskillnaden är stor. Man ser tydligt på bilden att prinsessan Marie trivs i sällskapet av bonussönerna Nikolai och Felix. Joachims exhustru Alexandra har sett till att hålla en vänskaplig ton och det verkar faktiskt som om alla är riktigt lyckliga. Marie bjöd in Alexandra till sin 40-årsfest med poolbad och det säger ju en del om relationen dem emellan.

Alexandra och Joachim med barn

Klockan 19.10 anländer prins Joachim med familj samt flera nära vänner till födelsedagsmiddag på Christian VIIs palats i Amalienborg. Den vackra våningen har dekorerats och pyntats hela dagen. Borden är dukade med finaste linnedamast och släktsilvret blänker i sommarljuset, som sipprar in genom de stora, spröjsade fönstren. Vackert väder och glada gäster bidrar till den glada stämningen.

Massor av bus

Det blir mycket bus på festen kan tänkas. Drottningens åtta barnbarn är medbjudna! Prins Joachims fyra barn, prins Nikolai, prins Felix, prins Henry och prinsessan Athena, kommer till festen, och de får sällskap av kronprinsparets fyra barn – prins Christian, prinsessa Isabella och tvillingarna Vincent och Josephine.

Byter spår

Prins Joachim har bytt spår flera gånger i livet och nu väntar ännu ett nytt kapitel. I höst, i september närmare bestämt, börjar han vid Frankrikes finaste militära institution, École Militaire i Paris, för att gå en ettårig militär strategisk ledarskapsutbildning. Det var samma skola som den franska kejsaren Napoleon gick 1784.

Prinsessan marie och Joachim

Familjen flyttar till Paris nu i sommar. Prinsessan Marie är överlycklig! Som hon har längtat. Äntligen får hon bo i sitt hemland – och i sin hemstad igen. Prins Joachims fru, 42-åriga prinsessan Marie, är född och uppvuxen i Paris. Hela familjen följer med. De två barnen, prins Henrik, 9, och prinsessan Athena, 7, får gå två terminer i en skola utomlands. Det blir oerhört spännande och eftersom de båda talar flytande franska, blir det inga språkproblem. Även Joachim talar franska, liksom hans mamma, drottning Margrethe av Danmark.

Foto TT