Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här är prinsessan Estelles kompisar

10 maj, 2020, 12:00 
Ellen Myrgård Lindén
här är prinsessan estelles kompisar
Estelle älskar att leka och busa med sina vänner, både på Campus Manilla och på släktmiddagarna ute på Drottningholm. Men vilka är det egentligen som umgås med landets charmigaste 8-åring? Vi har kartlagt prinsesskompisarna!
Annons
Kungafamiljens ALLA hem!Brand logo
Kungafamiljens ALLA hem!

Prinsessan Estelle är en vetgirig 8-årig, som älskar utflykter, djur och att simma! Dessutom är hon är också en riktigt bra kompis, som alltid säger ja till att leka.

Många av Estelles kompisar har hon känt sedan hon var en liten bebis. Mamma Victoria håller själv tät kontakt med sina barndomsvänner och deras barn har, på ett naturligt sätt, blivit några av Estelles bästa kompisar.

Caroline Nilssons (f d Kreuger) döttrar Chloé, 11, och Leonie, 10, är två exempel. Och även Caroline Dinkelspiels son Greger, som bara är en månad yngre, har prinsessan också haft mycket roligt ihop med. Greger sägs också vara anledningen till varför Estelle bytte förskola från Äventyret, i Djurholm, till Montessoriförskolan Lilla Kvikkjokk på Kungliga Djurgården. De har alltid lekt bra ihop och deras mammor har känt varandra i nästan trettio år.

victoria caroline dinkespiel
En av Estelles bästa vänner är Greger Dinkelspiel, son till Victorias och Daniels vänner Caroline och Peder Dinkelspiel.
estelle greger
Under Gen-Pep-dagen, i höstas, i Hagaparken. Estelle och Greger sprang Prins Daniels lopp!

Greger Dinkelspiel

Familjen Dinkelspiel fick vi bland annat se när barnen sprang Prins Daniels lopp, på Gen-Pep-dagen, i höstas. Då var Estelle verkligen i sitt esse med alla bästisar runt omkring sig! Hon tjoade och spexade och fick hela barnaskaran att skratta.

Annons

Andrea Brodins dotter Diana, 12, är en annan kompis som Estelle träffar med jämna mellanrum. Kronprinsessan är dessutom Dianas gudmor, så familjerna kommer alltid ha starka band till varandra.

andrea brodin leonie persson
Prinsessvännerna Andrea Brodins och Leonie Perssons döttrar Diana och Philippa är kompisar till Estelle. Leonie är gift med H&M-arvtagaren Karl-Johan Persson, som Victoria ju gick i samma klass som på Enskilda gymnasiet.

Philippa Persson

Livia Vrbanc Vidjeskog, 10, är en annan bästis som prinsessan har vuxit upp med. Hon är dotter till en av pappa Daniels allra bästa vänner, Patrik Vrbanc, och papporna tar ofta med sina döttrar på olika sportevenemang. Nu senast var det fotbolls-VM i Frankrike. Och bilderna från läktaren visar verkligen hur mycket Estelle tycker om att umgås med Livia!

Kändisbarnen på Campus Manilla

Men det finns också barn som har kommit in i prinsessans liv betydligt senare. När hon för två år sedan började i förskoleklass på den välrenommerade skolan Campus Manilla var till exempel den världskände DJ:n Steve Angelo och hustrun Isabel Adrian med på uppropet. Deras dotter Winter-Rose är lika gammal som Estelle och flickorna sågs springa runt tillsammans, glada och förväntansfulla inför den stora dagen.

Annons

Dessutom går författaren och mediemannen Alex Schulmans dotter Frances i Estelles skola. Prinsessan är alltså inte den enda eleven som har kända föräldrar.

Foppas son Lennox

foppa lennox
En ganska nyfunnen vän, i Estelles liv, är Peter “Foppa” Forsbergs och Nicole Nordins son Lennox. Han har bland annat varit med på Öland när kronprinsessan har firat sin
födelsedag.

Victoria och Daniel är dessutom vänner med det före detta hockeyproffset Peter “Foppa” Forsberg och hustrun Nicole Nordin och deras son Lennox är bara ett år yngre än Estelle. De brukar till exempel vara med när kronprinsessan firar sin födelsedag på Borgholms IP på Öland och när papporna går sina rundor på Victoriagolfen passar Estelle på att visa Lennox sina favoritlekställen på Solliden.

Sysslingen Désirée Magnuson

Men det finns förstås flera kungliga kompisar att nämna. Frederiks och Marys tvillingar Vincent och Josephine, 9, har prinsessan både lekt och semestrat tillsammans med och Haakons och Mette-Marits dotter, Ingrid Alexandra, 15, har alltid varit den stora idolen.

vicky andren dotten desiree
Sysslingen Désirée, dotter till kungabarnskusinen Gustaf Magnuson, är en
riktig favorit på släktmiddagarna. Hon är bara ett år yngre än Estelle.
Här med sin mamma Vicky.

Här hemma i Sverige är sysslingen Désirée, 7, en riktig favoritkompis. Hon är dotter till Victorias kusin Gustaf Magnuson och flickorna har mycket glädje av varandra på de kungliga släktmiddagarna hemma hos mormor och morfar på Drottningholm. Det är en riktig dröm att springa runt i de långa slottskorridorerna och leka kurragömma!

När Estelle umgås med kompisar sker det utanför det kungliga strålkastarljuset. Men om hon är lika snäll och omtänksam mot sina vänner, som hon är mot lillebror Oscar, så är det ingen tvekan om att de små prinsessvännerna är lyckligt lottade.

Foto: TT

Annons