Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här är prinsessorna som kommer att bli drottningar

02 jan, 2018, 09:18 
AvRed Aktionen
Redan när de föddes var deras framtida karriär utstakad: de ska en dag bli drottningar. Här är fem tjejer vi i framtiden kommer att få se på tronen.
Annons

Av: Agneta Nisbeth Foto: IBL, Stella Pictures

Först är det herrarnas tur att regera, kronprins Frederik tar över efter Drottning Margrethe i Danmark och prins Charles tar över efter mamma drottning Elizabeth i det brittiska kungahuset. Men sedan är det minsann tjejernas tur att regera över världen. Massor av prinsessor och kronprinsessor är redo att ärva tronen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kronprinsessan Catharina-Amalia ärver tronen efter sin far kung Willem-Alexander av Nederländerna.

I Belgien är det kronprinsessan Elisabeth som blir den första drottningen någonsin att regera landet när hon tar över efter sin far Philippe.

Annons

Prinsessan Ingrid Alexandra blir Norges första regerande drottning när hon tar över efter sin pappa Haakon.

Hemma i Sverige är det som bekant prinsessan Estelle som tar över efter mamma, kronprinsessan Victoria som blir vår första kvinnliga regent på väldigt länge.

Prinsessan Leonor av Spanien är nummer ett i den spanska tronföljden och hon blir landets drottning, om nu inte pappa Felipe och mamma Letizia får en son innan dess.

Annons