Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här avslöjas sanningen om Madeleines och Sofias relation – när de tror att ingen ser

07 jun, 2023, 10:00 

Efter alla rykten – så står det till egentligen.

Annons

Prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine delar inte bara det unika ödet att de är prinsessor, de är ju även svägerskor. Efter en lång tid isär återförenades de under nationaldagsfirandet, när Madeleine äntligen var tillbaka i Sverige!

Deras relation har däremot kantats av elakartade rykten. Här avslöjas sanningen – när de inte vet att de fotas.

Hör folkets jubel över kungliga kortegen – med Estelle & Oscar!Brand logo
Hör folkets jubel över kungliga kortegen – med Estelle & Oscar!

Sprickan i Madeleine och Sofias relation

Att Madeleine och Sofia ska haft en infekterad relation, är något som det spekulerats om i pressen sedan Sofia och Carl Philip inledde en relation. Det är ingenting som svägerskorna har kommenterat själv – och idag lever de ju 800 mil ifrån varandra.

Innan Sofia hittade kärleken i sin prins, dejtade han Emma Pernald i hela tio år. Hon blev Madeleines nära väninna, och det påstås vara anledningen till att starten för relationen var svajig.

Annons

– Madeleine var ordentligt irriterad över Carl Philips val av flickvän och det fanns flera orsaker till hennes upprördhet. En av de främsta var utan tvekan att Sofia Hellqvist enligt Madeleine hade helt fel bakgrund för att passa in i kungafamiljen. En annan starkt bidragande orsak var att Emma Pernald var en av Madeleines bästa väninnor, skriver Johan T Lindwall i sin bok om prins Carl Philip.

Bilderna visar sanningen om prinsessan Sofias och prinsessan Madeleine

Dessa rykten är nu stendöda – när Madeleine och Sofia ses skrattar de och roar sig ihop. Dessutom är de ju sambos, nästan i alla fall. När det vankas sommar på Solliden bor deras familjer ju ihop i Kavaljershuset.

Men det är inte så ofta vi ser deras relation "in action", Madeleine har ju bott utomlands i över ett decennium, och de lever väldigt olika liv. Nu får vi däremot se hur fin deras vänskap är, under tisdagens nationaldagsfirande, när Madeleine och Chris var med för första gången på fem år.

Annons

Sofia och Madeleine satt bredvid varandra, och i början av sändningen, ser vi hur de diskret försöker småprata med varandra. Efteråt, när det vankades festligheter på Nordiska museet. Kungafamiljen fotades ihop på en trapp, och plötsligt fångas ett hjärtligt ögonblick mellan svägerskorna på bild – när de förmodligen inte vet att de fotas!

Så fint att se, och så härligt för de bägge att avståndet efter sommaren kommer bli kort.

Prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine samtalar under nationaldagsfirandet på Skansen
Visst blir man nyfiken?
Prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine ser på varandra och ler
Vilken lycka – vännerna är återförenade!

Foto: TT/SVT

Annons