Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här bor bröllopsgästerna

18 jun, 2010, 11:13 
Agneta Nisbeth
Annons
guests, bröllopsgäster
Drottningholms slott.
Flera kungligheter bor på Grand Hôtel.

Norska kungligheterna bor på KS Norge.
Norska kungligheterna bor på KS Norge.

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon sussar gott i kungaskeppet Norge. Och drottning Rania håller hov på Grand Hôtel. Det går ingen nöd på de kungliga gästerna under bröllopsdagarna. De sover som prinsar och prinsessor!

Annons

Strömmen glittrade inbjudande och solen sken från en klarblå himmel när kung Haralds Kongeskepp “Norge” ankom till Skeppsbrokajen tätt följd av drottning Margrethes smäckra vita “Dannebrog”.

Och där har de norska och danska kungligheterna sussat gott i respektive skuta efter nattens festligheter på Drottningholms slott där kronprinsessan Victoria och Daniel Westling höll sin privata fest.

Tala om första parkett!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Drottning Margrethes Dannebrogen.
Drottning Margrethes Dannebrogen.

Victorias gudfar kung Harald äger “Norge”, men det bemannas av Sjöförsvaret. Och det vackra skeppet är unikt, bara två kungahus kan stoltsera med egna kungaskepp. Förutom Norge så är det också danska “Dannebrog, som sjösattes 1932 och används ganska flitigt när kungligheterna är på sommarresa i danska farvatten eller på officiellt besök i utlandet.

Annons

Så ni som har möjlighet – passa på att beundra ”Norge” och ”Dannebrog” som nu visas upp i hela sin prakt i Stockholm!

Flera kungligheter bor på Grand Hôtel.
Flera kungligheter bor på Grand Hôtel.

Utsikten från Prinsessan Lilians svit

Grand Hôtel kan stoltsera med en hel rad kungligheter på gästlistan. Bland andra holländske kronprins Willem-Alexander och kronprinsessan Máxima. Dessutom långväga gäster som t ex Japans kronprinspar Naruhito och Masako samt Jordaniens kung Abdullah II Bin Al Hussein och drottning Rania.

Stockholms slott.
Stockholms slott.

Vilken kunglighet som bor i vilket rum, är personalen förtegen om. Så än så länge kan vi inte avslöja vilken familj som övernattar i Prinsessan Lilians Svit på 330 kvm.

Annons

Sviten håller sannolikt måttet för att behaga fina gäster med anrika titlar.

Hotell Reisen.
Hotel Reisen.

Inredningen har inslag av art deco och rymmer två generösa sovrum, ett i mustiga orientaliska färger och det andra i toner av skandinaviskt blått med inslag av grå nyanser. I sviten finns även en privatbiograf med plats för upp till tolv personer, utrustad med specialbyggda och akustikoptimerande träpaneler, samt ett fullt utrustat kök för gäster som önskar privat lunch eller middag serverad på plats.

Biblioteket öppnar upp mot ett rymligt vardagsrum. De två balkongerna har spektakulär utsikt över Stockholms ström, Kungliga Slottet och huvudstadens alla hörn.

Annons

–Kungens släkt och systrar bor på Kungliga slottet. Drottningens släktingar bor ute på Drottningholm. Även prins Daniels föräldrar och syster med familj fick bo på Slottet. Resten av Daniels släkt bor på Hotel Reisen på Skeppsbron i Gamla Stan och några av brudgummens vänner övernattar ute på nya hotellet Skeppsholmen, berättar en källa med god insyn.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Charles Hammarsten, IBL, Stella Pictures


Läs även:

Följ det kungliga firandet även hos våra bloggar:

Annons