Vi avslöjar: HÄR bor prinsessan Birgitta nu

Prinsessan Birgitta på Mallorca.
Hon har flyttat hem till sin yngste son – och tvingas sitta i officiell karantän. Här är de nya detaljerna om prinsessan Birgitta.
Annons

Efter sex veckor hos kungaparet på Stenhammar har prinsessan Birgitta dragit vidare. Sedan en vecka tillbaka befinner hon sig i München – och enligt vad Svensk Damtidning erfar har hon nu flyttat hem till sin yngste son, prins Hubertus, hans fru Ute, 56, och barnbarnet Vivian, 11.

Annons
Prinsessan Birgittas yngste son Hubertus med sin fru prinsessan Ute.
Prinsessan Birgittas yngste son Hubertus med sin fru prinsessan Ute.

De står varandra nära och Hubertus var bland annat hos sin mamma på Mallorca i december och firade jul. Fast Birgitta säger aldrig Hubertus, i familjen kallas han bara för ”Miki”. Och hans äldre bror prins Carl Christian kallas alltid ”Kiki”.

Annons

Corona: Prinsessan Birgitta i München

Prins Hubertus har hunnit bli 53 och här i Sverige ser vi honom mest när det är stora kungliga familjehögtider, som när kungen hade sin 70-årsfest. Annars lever han ett rätt vanligt liv i München, med jobbet på företaget Arriflex Camera (där han också är kollega med sin äldre bror prins Carl Christian).

Arriflex hyr ut utrustning till filminspelningar över hela Europa, och själv är Hubertus chef över avdelningen för ljussättning.

Prins Hubertus som 10-årig brudnäbb när kungen och drottning Silvia gifte sig 1976.
Minns du? Prins Hubertus som 10-årig brudnäbb när kungen och drottning Silvia gifte sig 1976.
Annons

Flera av er läsare har också undrat hur prinsessan Birgitta tog sig till Tyskland, eftersom många flyg mellan Tyskland och Sverige är inställda. Hovet har ingen information. Men Lufthansa har faktiskt en avgång från Arlanda till Frankfurt varje dag, så det är fullt möjligt att flyga. Hon kan ju också ha körts dit i bil.

Men helt okomplicerat har detta byte av land inte varit för prinsessan Birgitta, som nu utöver sin hemmaisolering även tvingas sitta i officiell karantän, detta enligt direktiv från det tyska inrikesministeriet:

”Den som reser in i Tyskland skall efter inresan i normalfall tillbringa 14 dagar i karantän. Samtidigt skall den lokala hälsomyndigheten (Gesundheitsamt) kontaktas” skriver UD på sin hemsida.

Kungen firade sin födelsedag på Stenhammar tillsammans med prinsessan Birgitta.
Alla som reser in i Tyskland måste sitta i officiell karantän. Och sannolikt gäller detta också prinsessan Birgitta trots att hon varit hemmaisolerad hos kungaparet i sex veckor.

Annons

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

19 kommentarer till “Vi avslöjar: HÄR bor prinsessan Birgitta nu”

 1. josefin skriver: 12 maj, 2020

  Tur att det finns ordning o reda i nàgot land. Sà nu kan hon sitta o dricka kaffe mellan fyra väggar. Stackars sonhustru.
  En annan reflektion: dessa gossar (sönerna) har bägge lyckats skaffa egen försörjning.


  1. Suzanne skriver: 12 maj, 2020

   Vad annat ska de göra? Deras far hade också ett yrke. Tyskland är inte en monarki, så något apanage att livnära sig på finns inte heller.

   Att vara prins/prinsessa i Tyskland är inget märkvärdigt. Man har mer eller mindre kunnat köpa sig en titel de senaste 70 åren. Om inte annat har man kunnat skaffa sig titel genom vuxenadoption. Alltid har det lyckats få någon att tindra med ögonen över att ha att göra med en “kunglig”.


 2. Obs skriver: 12 maj, 2020

  Synd om Birgitta om hon har blivit lockad till Sverige. Det kan väl inte vara lämpligt att röra sig så fritt i dagens Europa. Hur och med vem reser hon egentligen.


  1. Suzanne skriver: 12 maj, 2020

   “Lockad” till Sverige? Hon är väl fullt kapabel att tänka själv, eller hur? Att hon sedan kanske inte tänkt igenom det hela är en annan sak. Eller så har hon det, och tycker att det är värt karantänstid för att inte vara ensam på Mallorca.

   Konsekvensanalyser måste vi alla göra. Att Tyskland har tvingande karantänsregler är ingen nyhet. Att lämna Spanien var en sak, att ta sig tillbaka en annan och krångligare. Även om man tillhör en kunglig familj så finns det lagar och regler som gäller alla.


  2. charlotte skriver: 13 maj, 2020

   Det var väl tur för Birgitta att vårt kungapar bjöd henne hit. Hon har väl inga närmare vänner. Tror att detta hjälpte henne enormt. Fest- och dans som hon ägnar sig åt annars (enl intervju) är ju mycket ytligt.


  3. Farbror Blå skriver: 13 maj, 2020

   Finns inget försvar, oavsett privata ömmande skäl, att resa runt i Europa under rådande omständigheter. Det är enbart pinsamt och bidrar till att vi med rätta kan och ska ifrågasätta statschefens omdöme. Med den deluxeinformation denne åtnjuter vore märkligt om han inte på ett tidigt stadie snappat upp allvaret och folkhälsomyndighetens rekommendationer. Han satte sig själv i karantän innan B påbörjade resan från ett smittdrabbat land till ett annat.
   Att karantän är obligatoriskt är en sak. Men någon har rimligen kört henne till karantänen eller satt hon 14 dagar på ett av hotellen på Arlanda och nu på ett hotell på flygplatsen i Tyskland innan hon så småningom, oklart vilka fler länder hon avser besöka, återvänder till Mallorca.
   Instämmer med Pernilla A, egoistiskt och dåligt omdöme är vad det är.


 3. PernillaA skriver: 12 maj, 2020

  Gesunheitsamt kontrollerar också att folk håller sig hemma


 4. Farbror Blå skriver: 12 maj, 2020

  Ytterst oansvarigt och osolidariskt av en person i riskgruppen att under brinnande Coronapandemi resa mellan flera olika länder i Europa, som gör allt de kan för att få smittan under kontroll.
  Statschefen bör aldrig mer prata till nationen i detta ärende om han önskar ha någon trovärdighet kvar.


  1. Ulla Lundell skriver: 13 maj, 2020

   Man måste rätta sig efter reglerna som finns med resande, karantän för att försöka hindra smitta att spridas, ska gälla alla utan undantag.

   Ulla


 5. Bea skriver: 12 maj, 2020

  Efter besöket hos barn och barnbarn så hoppas jag att hon finner en bra väg att ta sig tillbaka hem på och till sitt älskade Mallorca.
  Förstår att hon saknar sitt hem efter att ha varit på resa ett längre tag.
  Borta bra men hemma bäst.


  1. josefin skriver: 13 maj, 2020

   Hon kan ta ett flyg o sedan sitta i 2 v karantän i Spanien ocksa. Inte sà särskilt svàrt egentligen. Om hon vill àka bil med egen chaufför sà blir det lite svàrt m tanke pà att Mallis är en ö, màste passa färjan ju. Hon kan säkert chartra en bàt f persontransport.


 6. PernillaA skriver: 13 maj, 2020

  Farbror Blå helt rätt, bara bevis på egoism och dåligt omdöme


 7. Angelika skriver: 14 maj, 2020

  kan ingen förklara för mig varför kungaparet inte kunde stanna på Drottningholm. bor de inte ensamma där?

  Och hur tog sig Birgitta till Göteborg och varför?


  1. Fluff skriver: 14 maj, 2020

   Hon var inte i Göteborg.
   Bilden är från november förra året då hon var i Göteborg och träffade Jontefondens Tommy Ivarsson och hans fru.


  2. charlotte skriver: 14 maj, 2020

   Att byta miljö om man har möjlighet är alltid bra. På Stenhammar pågår ett levande lantbruk med massor av kor och kungen kan träffa de som jobbar där. Drottningen kan skriva brev till släktingar och barn vilket hon berättat och som sagt att se något annat från sitt fönster är nyttigt för själen. Jag har möjlighet att göra detsamma men har ju ingen köksstab 🙂 vilket hade varit underbart.


 8. Aveline skriver: 14 maj, 2020

  Farbror Blå

  Håller med dig på alla punkter! Bra skrivet.


 9. Susanne Blomgren skriver: 15 maj, 2020

  Angelika har oxå tänkt samma .Varför lämna Drottningholm och åka till Stenhamra. Man skulle ju inte lämna sin hemkommun. Men dom gör tydligt som dom vill, blir väl till att åka till Öland snart, fast man inte ska åka mer än 1-2 timmar i bil.


 10. Obs skriver: 19 maj, 2020

  Media tiger, men vilka bor på egentligen på Drottningholm. Enkelt att svara på.


 11. Brittmarie skriver: 21 maj, 2020

  Charlotte, snälla du! Hur tänker du? Du lägger dig väl platt om ngn kunglig öhvt visar sitt tryne


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar