Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här brister det för Victoria – gråter helt öppet

20 apr, 2024, 05:00 
Kronprinsessan Victoria kunde inte hålla tillbaka tårarna.
Annons

Redo är bara förnamnet. Kronprinsessan Victorias drottningskola har pågått i mer än 40 år. Sedan tidig ålder har hon drillats för att en dag ta över som Sveriges statschef och för varje dag som går blir hon bara mer och mer drottninglik.

Victorias tuffa drottningskolaBrand logo
Victorias tuffa drottningskola

I det kungliga rampljuset skiner hon. Den strama powerknuten har blivit hennes signum när hon möter människor och det finns inte många kungligheter som håller ihop så bra som vår kronprinsessa.

– Hon har drillats sedan hon var tre-fyra år på att en dag bli drottning av Sverige. Det har inte funnits någonting annat för henne, säger Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria är proffsigheten själv och har drillats sedan barnsben för att en dag ta över som drottning av Sverige.Pontus Lundahl/TT

Victoria i tårar på slottet

Victoria är proffsigheten själv. Samtidigt finns det en känsligare sida av kronprinsessan som vi sällan får se, men under åren har det ändå hänt att hon blivit så tagen av något att hon brustit ut i tårar.

Som när hon fick se Lasse Hallströms film Himla. Då blev hon så berörd av berättelsen om konstnären Himla af Klint att känslorna tog över på slottet och Victoria kunde inte annat än fälla en tår.

– Jag satt bredvid kronprinsessan Victoria, och det var väldigt intimt och en otrolig upplevelse. De gillade den, hon grät, säger huvudrollsinnehavaren Tora Hellström.

Annons

Gråter helt öppet

Hilma är inte den enda personen som kan få Victoria att börja gråta. När hon delade ut årets Victoriapris till paralympiern Ebba Årsjö 2022, blev hon så tagen av ett filmklipp på Ebba och på tv-bilder kunde man se hur ögonen vattnades av tårar.

– Jag blev alldeles mosig när jag såg det där klippet. Det kom faktiskt tårar. Jag blev lite glad att jag har en fusklapp faktiskt. Ebbas mamma, jag kan bara tänka mig hur du känner dig, sa kronprinsessan.

Ebba Årsjö och kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria kunde inte hålla tillbaka tårarna när Ebba Årsjö tilldelades Victoriapriset 2022.Robin Utrecht / dana press

Foto: TT

Annons