Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här bryter Kate mot kungliga regeln – gör det förbjudna framför alla

12 apr, 2023, 09:30 

Prinsessan Kate bröt mot regeln mitt under påskfirandet.

Annons

Europas kungafamiljer anpassar sig till ett allt modernare liv. Samtidigt finns det flera kungliga regler och etiketter som är tänkta att följas till punkt och pricka. Ändå händer det att man bryter mot dessa.

Oj! Här bryter Kate mot kungliga etikettenBrand logo
Oj! Här bryter Kate mot kungliga etiketten

Den brittiska kungafamiljen anses vara åt det mer konservativa hållet, vilket gör att det blir extra påfallande när regel- och etikettfel begås i det kungliga strålkastarljuset.

Prinsessan Kate var högst medveten om att hon var tvungen att följa ett striktare klädprotokoll när hon blev en del av den brittiska kungafamiljen, men under åren har hon ändå tagit ut svängarna och bjudit på looks som gått emot den kungliga klädkoden.

Annons

Kate bryter mot kungliga regeln

När drottning Elizabeth levde tyckte hon att man skulle använda sig av ett nagellack i neutral färg, något som Kate ofta var noggrann med att följa. Men nyligen gjorde Kate en helomvändning och dök upp i ett nagellack med en betydligt färgstarkare ton.

Prinsessan Kate med familj
Prinsessan Kate bar en blå kappa med hatt, klänning och väska i samma färg.

I samband med familjens traditionella påskbesök i St. Georges kapell dök hon upp i en blå kappa, med hatt, klänning och väska i samma färg. Nagellacket däremot var vinrött.

Annons

Det brittiska kungahuset är och förblir ett av de mest konservativa, och drottning Elizabeth har sina regler, som hon följer till punkt och pricka, har norska Se och Hörs kungaexpert Caroline Vagle sagt.

Kates tidigare miss

Det är inte första gången som Kate går emot den annars så strikta klädkoden. Trots att Elizabeth uppmanat de brittiska kungligheterna att bära mer nedtonade färger, dök hon 2012 upp i en knallröd klänning.

Den lyxiga Alexander McQueen-klänning fick verkligen hennes outfit att sticka ut och Elizabeth, som hade tagit på sig en vit klänning, försvann lite i den kungliga stjärnglansen.

Drottning Elizabeth och prinsessan Kate
Kate tog allt fokus när hon 2012 dök upp i en knallröda Alexander McQueen-klänning.

Foto: TT

Annons