Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Här bryter Meghan den kungliga traditionen

25 okt, 2019, 16:00 
Ellen Myrgård Lindén
meghan markle bröt den kungliga traditionen
Hertiginnan Meghan verkar inte bry sig om alla traditioner och etiketter som hör det kungliga livet till. Nyligen uppstod det därför en krock – framför ögonen på en hel publik.
Annons
Det här är Meghan MarkleBrand logo
Det här är Meghan Markle

Hoppsan, Meghan! Nu blev det kanske lite fel. Eller så håller de kungliga traditionerna på att luckras upp?

Hertiginnan av Sussex är känd för att vara spontan och öppen i sitt sätt. Samtidigt har hon ju gift in sig i, vad som brukar beskrivas som, det mest konservativa kungahuset i världen. En kombination som förstås kan leda till krockar. Och nu i veckan uppstod faktiskt en sådan krock – mitt framför ögonen på ett stort publikhav.

Meghans miss är veckans kungliga snackis

Meghan var inbjuden till eventet “One Young World”, i Royal Albert Hall i London. Hon var på plats för att tala om internets fram- och baksidor men innan diskussionerna satte igång hände någonting som har blivit veckans kungliga snackis.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kate Robertson, som har grundat det globala forumet “One Young World”, skulle nämligen hälsa Meghan välkommen och för att visa sin respekt gentemot hertiginnan böjde hon på knäna och neg djupt. Meghan hade dock en annan hälsning i åtanke. Samtidigt som Kate Robertson neg gav hertiginnan henne en kram. En hälsningsmiss som fick både kvinnorna att brista ut i skratt.

Kate Robertson anpassade sig dock snabbt till situationen och hängde på Meghan i kramen.

meghan bröt den kungliga traditionen
Hur hälsar man egentligen på en hertiginna?

Den brittiska etikett-experten Myka Meier studerade händelsen och har uttalat sig i tidningen People. Hon menar att Kate Robertsons tanke, att niga för Meghan, var god men att hon gjorde rätt i att möta hertiginnan i en kram. Enligt det kungliga protokollet ska man alltid vänta på att kungligheten i fråga tar initiativet till hälsningen – oavsett om det handlar om att skaka hand, kindpussas eller kramas.

Annons

Kate Robertsons handlar var bara ett tecken på artighet, menar Myka Meier, och krocken handlar bara om att timingen – kvinnorna emellan – blev fel.

Åsikterna går dock isär. En del kungliga fans, i Storbritannien, menar att Meghan generellt borde vara lite mer återhållsam i sina gester. Hon kunde dock nöjt sig med att kindpussa Kate Robertson, menar vissa. Värt att nämna är också att hertiginnan och Kate Robertson känner varandra sedan tidigare – vilket också kan förklara den hjärtliga kramen.

Se videon på händelsen:

Foto: TT

 

Annons