Här dansar drottning Elizabeth – se roliga arkivfilmen!

Här dansar drottning Elizabeth – se roliga arkivfilmen!

Prinsessan Diana svischar förbi och prinsessan Anne blir så yr att hon måste hålla i väggen. Missa inte detta charmiga videoklipp!

Under förra veckan fick vi se en fantastisk film när kronprinsparet Frederik och Mary dansade skrattandes under ett uppdrag på Färöarna, den filmen kan du se här!

Nu har vi hittat ännu en filmsnutt, dock med några fler år på nacken. Men inte mindre rolig för det!

Året tycks vara 1991 och den brittiska kungafamiljen befinner sig på det älskade slottet Balmoral där det bjudits in till bal. Ghillesbalen, för att vara lite mer specifik.

I videoklippet ser vi bland andra drottning Elizabeth, glittrandes i The Girls of Great Britain and Ireland-tiaran. Hon dansar en traditionell baldans med sin familj, snurrar runt med sonen prins Charles, maken prins Philip och drottningmodern, hon i Grevilletiaran!

Men missa inte slutet av videoklippet, som faktiskt är roligast! Prinsessan Anne blir snurrad på dansgolvet, snabbt, snabbt, trots att musiken stannat. Så snabbt att hon efteråt måste hålla i väggen intill för att inte trilla! I början syns även prinsessan Diana en kort stund.

Se hela det roliga videoklippet här!

Läs mer: 10 saker du inte visste om drottning Elizabeths Balmoral