Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här döljer Charlene och Albert sin sorg på festen – efter tårdrypande orden

06 nov, 2022, 05:39 

Känslorna fick hållas undan denna kväll.

Annons
5 saker du inte visste om furstinnan CharleneBrand logo
5 saker du inte visste om furstinnan Charlene

I torsdags befann sig Monacos oerhört glamourösa furstepar Albert och Charlene i New York City, för en alldeles särskild kväll.

Uppklädda till tårna och strålande vackra poserade de på röda mattan, men det fanns en tung slöja av sorg som vilade över den glammiga kvällen.

Viktiga kvällen

Det var nämligen «Princess Grace Awards Annual Gala», kulturpriset i teater, dans och film som delas ut i furst Alberts mamma Grace Kellys ära. Den årliga galan instiftades av The Princess Grace Foundation, en stiftelse som Grace Kellys make tillika Alberts pappa grundade.

Grace Kelly gick ju ett sorgligt öde till mötes, när hon enbart 52 år gammal avled efter en bilkrasch. Fram till hennes bortgång var Grace Kelly, och är, en ikon i sitt hemland Monaco.

Hon var en framgångsrik, prisbelönt och älskad skådespelare och fascinationen för henne tycks aldrig svalna. Sorgen efter henne är enorm, inte minst för furst Albert, som ju mist sin mamma.

Grace Kelly med sin Oscarsstatyett 1955
Grace Kelly med sin Oscarsstatyett som hon vann 1954 för sin roll i The Country Girl.

Starka orden om sin mor

Nu lever hennes minne och arv vidare i priset som varje år tilldelas framstående kulturakter. Charlene och Albert var svala och eleganta som vanligt när de mötte pressen under torsdagen, men det råder ingen tvekan om att den glammiga galan också kommer med en stor sorg.

Furstinnan Charlene och furst Albert på Princess Grace Awards
En fin, men känslosam kväll.

I september var det 40 år sedan Grace Kellys tragiska olycka, och furst Albert berättade om saknaden efter hans mor.

Annons

– Det känns inte som 40 år. Flera gånger om dagen, om veckan, händer det inte bara att jag tänker på henne, utan att många människor fortfarande minns och berättar om henne för mig. De minns henne och det är en stor hyllning till henne och vem hon var - vilken exceptionell människa hon var, sa han då till People.

Han avslutade det starka samtalet med tårdrypande ord, om barnen Gabriella och Jacques, 7 år.

– Om jag kunde prata med henne skulle jag säga att jag önskar att hon var här för att träffa sina barnbarn och hur fantastiska de är. De är fantastiska barn, sa furst Albert.

Foto: TT

Annons