Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen bakom nya bilderna på Victoria – bär på en sorg

20 feb, 2024, 18:00 
Vendela Lönnqvist
TT/MSAMS
Det blev ett känslomässigt besök för kronprinsessan.
Annons

Vårt kära kronprinsesspar befinner sig just nu i USA, närmare bestämt i San Francisco, för en rad offentliga uppdrag.

Och ett av dem står kronprinsessan Victoria extra nära hjärtat.

Därför lämnar kungen & Silvia Sverige • Uppgifter: Fergie & Andrew kan bli ett par igen • Nya bilden på Leonore välter internet – 3 kungliga snackisar från vecka 7!Brand logo
Därför lämnar kungen & Silvia Sverige • Uppgifter: Fergie & Andrew kan bli ett par igen • Nya bilden på Leonore välter internet – 3 kungliga snackisar från vecka 7!

Victoria och Daniels besök i USA

Under måndagen besökte både Victoria och prins Daniel Marine Mammal Center för att uppmärksamma arbetet med hållbarhet och bevarande av havsmiljön.

Victoria är ju känd för sin passion för klimatet och havet. Hon tar varje chans hon får att besöka och uppmärksamma forskningen och arbetet för en bättre miljö.

Därför var besöket mycket efterlängtat, eftersom centret verkar för att skydda haven genom både forskning, utbildning och rehabilitering av djur.

Victorias oro för klimatet

Hon har tidigare gjort sin oro för klimatet klar för omvärlden:

Annons

–Vi börjar få upp ögonen, även om jag inte tror att vi riktigt förstår hur illa det är ställt. Frågan är bara om vi mäktar med att göra något åt saken, har kronprinsessan sagt i en intervju med P1:s "Naturrummet" som sändes den 28 oktober.

Och det blev ett känslosamt besök på Marine Mammal Center i USA.

På plats fick Victoria och Daniel ta del av hanteringen av bland annat sälar, och under besöket i Kalifornien passade kronprinsessan även på att hylla de teknologiska framgångar som ständigt sker i området:

– Sverige och USA är båda globala ledare inom innovation. Och just Kalifornien är en unik samlingsplats för innovation och teknisk utveckling. Denna plats har en framstående roll i den gröna omställningen – som är så viktig och betydelsefull för oss alla.

För vidare kunskapen till Estelle och Oscar

Kunskapen om en hållbar miljö har Victoria dessutom fört vidare till sina barn, prinsessan Estelle och prins Oscar.

Vi har vid flera tillfällen fått ta del av när familjen beger sig ut på skräpplockning i de svenska skogarna och vid de svenska haven, både på Haga och Öland.

Annons