Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här dyker Carl Philip upp i TV4 – bestämt sig för att tala ut

13 okt, 2023, 06:00 

Här dyker prins Carl Philip upp i dokumentären Det svenska matundret.

Annons

Ibland går det undan i Carl Philips liv och prinsen gillar när det går fort. Därför är det inte konstigt att han blivit en sann motorälskare och engagerat sig väldigt mycket för bilsport.

Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!Brand logo
Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!

Men det är inte bara bilar som Carl Philip brinner för. Han har även ett gediget matintresse och varje år är han med och utser Årets kock – ett uppdrag han tar på största möjliga allvar.

I år är det dessutom 40 år sedan Årets kock gick av stapeln för första gången. Det firas med en resa genom Sveriges gastronomiska hörn och den matlagningskultur som ryms längs vägen.

Annons

Carl Philips fina ord

För att fira lite alldeles extra har TV4 producerat dokumentären "Det svenska matundret", där tidigare kockar får äran att berätta om tävlingens historia.

I dokumentären medverkar även Carl Philip. Han är som bekant inte bara en av medlemmarna i hedersjuryn, utan är också beskyddare av Årets kock och brinner själv för hållbar matlagning.

– Jag tror att Årets Kock kommer fortsätta att spela en stor roll för svensk gastronomi och matlagning genom att göra precis det de har gjort tidigare. Att lyfta fram viktiga frågor men också att skapa ett intresse för matlagning på ett mer hållbart sätt, säger Carl Philip i Det svenska matundret.

Prins Carl Philip
Prins Carl Philip talar ut om Årets kock i TV4-dokumentären Det svenska matundret.

Därför brinner han för Årets kock

Carl Philip är stolt över att kunna titulera sig beskyddare av Årets kock. Han vet vilken kunskap de svenska kockarna bär på – och hur måna de är om att skapa en kulinarisk upplevelse.

Annons

- Det egentliga syftet med Årets Kock är att lyfta fram just kockyrket och det är tydligt att Årets Kock har lyckats. Det är bara att kolla på alla fantastiska kockar som vi har i Sverige och de ryktet som vi har internationellt, säger han.

Prins Carl Philip
Prins Carl Philip i samband med Årets kock 2022.

Foto: TT/TV4

Annons