Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här dyker kungen och Silvia upp – mitt under Victorias och Daniels USA-besök

22 feb, 2024, 11:00 
Kungen och drottning Silvia dyker upp – till kronprinsessan Victorias stora glädje!
Annons
Se bilderna! Magiska kärleksögonblicken mellan Victoria & Daniel i San FranciscoBrand logo
Se bilderna! Magiska kärleksögonblicken mellan Victoria & Daniel i San Francisco

Besöket har varit planerat sen länge, men det var nog ändå med studs i stegen som kronprinsessan Victoria och prins Daniel packade sina väskor, tog sig till flygplatsen och reste till San Francisco – en stad de besökt privat flera gånger.

Resan tog nio timmar, men besöket varar i fyra dagar. Den här gången är det inte tal om någon privat semester, utan Daniel och Victoria är i ett något blåsigt San Francisco för att sköta sina kungliga uppdrag.

Men det går inte att undgå hur mycket paret uppskattar staden som är så svårt förknippad med Golden Gate Bridge, vilket vi kunde se när de fotograferades vid just den bron och bjöd på flera härliga kärleksgester.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan är på besök i San Francisco.MSAMS

Här dyker kungen och drottningen upp

Schemat har varit fullspäckat, så som det ofta är när Victoria och Daniel utför sina kungliga uppdrag, och i tisdag, andra dagen under besöket, fick de uppleva självkörande bilar, artificiell intelligens, kvällsfest och möten med högt uppsatta människor.

Annons

San Francisco har med sitt Silicon Valley blivit något av ett slags tech-mecka. Här tänker man framtid och innovation, blickar hellre framåt än bakåt, och ofta när det pratas om den blåsiga staden i väst så handlar det om just framtidsvisioner.

Därför piggade det upp en aning när Daniel och Victoria besökte det nyinredda generalkonsulatet. Inredningen hade nämligen ramats in av ett fint porträtt på kungen och drottning Silvia, vilket en stolt kronprinsessa noterade.

Victorias glädje

Detta ögonblick ville så klart hovet dokumentera och på Instagram kan man se hur Victoria tar sig en noggrann titt på porträttet, som om hon känner pappa och mammas stöd från Sverige och alltid är med henne.

Ja, för när man befinner sig så långt hemifrån är det alltid skönt att få lite hemkänsla – och det såg inredaren bakom det nyinredda generalkonsulatet till att lösa!

Så fint att se.

Foto: TT/InstagramAnnons