Här dyker Meghan upp – mitt i krisen

Här dyker Meghan upp – mitt i krisen
Meghan skapar skandal i Storbritannien. Men hertiginnan har valt att hålla låg profil på andra sidan Atlanten – där hon plötsligt dök upp på en kvinnojour.
Annons

Meghan har stannat kvar i Kanada medan maken prins Harry är i England för att mäkla fred med drottning Elizabeth och resten av kungafamiljen. Prinsparet hade precis varit på en sex veckor lång semester till Kanada, där de besökt Vancouver Island tillsammans med Meghans mamma Doria Ragland, när beskedet som fått namnet “Megxit” briserade som en bomb i den brittiska offentligheten.

Meghan på plats i Kanada

Meghan har hållit en väldigt låg profil sedan hon och Harry meddelade att de tänker avstå sina kungliga plikter. Hon har främst hållit sig i sin herrgård i North Saanich, som ska vara värd ungefär 130 miljoner kronor.

Annons

Men Meghan gjorde en undantag från sin självpåtagna husarrest för kvinnorna på Downtown Eastside Women’s Center, en kvinnojour belägen mitt i centrala Vancouver.

Annons

“Kolla vem som drack te med oss i dag! Hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, besökte oss i dag för att diskutera problem som kvinnor stöter på i samhället”, skriver kvinnojouren på Facebook.

Daily Mail har pratat med en av kvinnorna som jobbar på mottagningen.

– Hon frågade vilken sorts stöd som kvinnor behöver. Det var ett fint möte, säger kvinnan.

Brinner för kvinnors rättigheter

Meghan är en uttalad kämpe för kvinnors rättigheter. Hon har bland annat hållit tal i FN om sin hjärtefråga.

Annons

– Kvinnor behöver få en plats vid bordet, de behöver bjudas in till bordet och i vissa fall, när det inte händer, behöver de skapa ett eget bord, sa hon i talet, som hölls 2015.

– Vi behöver få till en förståelse världen runt om att vi inte kan få till riktiga förändringar utan att kvinnor får delta i politiken.

Som en del av sitt välgörenhetsarbete har Meghan samarbetat med Smart Works, en organisation som hjälper arbetslösa kvinnor att komma på rätt köl igen.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Här dyker Meghan upp – mitt i krisen”

  1. Dorte skriver: 15 januari, 2020

    Meghan virker helt upåvirket af det, som sker … det giver ikke mening, men noget tyder på, at hun trives med at lave skandale og skabe spild …


    1. Grethe skriver: 16 januari, 2020

      Hørt om a stiff upper lift? Noe de engelske er kjent for. Hvordan Meghan har det på innsiden vet hverken du eller jeg like lite som hvordan noen har det kongelige eller ikke, men at hun setter opp a brave face er nok helt sikkert ellers hadde pressen og alle nett trollene fått blod på tann. Respekter deres avgjørelse Meghan tok ikke den alene.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar