Här dyker Meghan upp – mitt i krisen

Här dyker Meghan upp – mitt i krisen

Meghan skapar skandal i Storbritannien.Men hertiginnan har valt att hålla låg profil på andra sidan Atlanten – där hon plötsligt dök upp på en kvinnojour.
Det här är Meghan Markle
Slå på ljud

Meghan har stannat kvar i Kanada medan maken prins Harry är i England för att mäkla fred med drottning Elizabeth och resten av kungafamiljen. Prinsparet hade precis varit på en sex veckor lång semester till Kanada, där de besökt Vancouver Island tillsammans med Meghans mamma Doria Ragland, när beskedet som fått namnet “Megxit” briserade som en bomb i den brittiska offentligheten.

Meghan på plats i Kanada

Meghan har hållit en väldigt låg profil sedan hon och Harry meddelade att de tänker avstå sina kungliga plikter. Hon har främst hållit sig i sin herrgård i North Saanich, som ska vara värd ungefär 130 miljoner kronor.

Men Meghan gjorde en undantag från sin självpåtagna husarrest för kvinnorna på Downtown Eastside Women’s Center, en kvinnojour belägen mitt i centrala Vancouver.

“Kolla vem som drack te med oss i dag! Hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, besökte oss i dag för att diskutera problem som kvinnor stöter på i samhället”, skriver kvinnojouren på Facebook.

Daily Mail har pratat med en av kvinnorna som jobbar på mottagningen.

– Hon frågade vilken sorts stöd som kvinnor behöver. Det var ett fint möte, säger kvinnan.

Svensk Dams expert om Harry och Meghans beslut: "De trivs inte"
Slå på ljud

Brinner för kvinnors rättigheter

Meghan är en uttalad kämpe för kvinnors rättigheter. Hon har bland annat hållit tal i FN om sin hjärtefråga.

– Kvinnor behöver få en plats vid bordet, de behöver bjudas in till bordet och i vissa fall, när det inte händer, behöver de skapa ett eget bord, sa hon i talet, som hölls 2015.

– Vi behöver få till en förståelse världen runt om att vi inte kan få till riktiga förändringar utan att kvinnor får delta i politiken.

Som en del av sitt välgörenhetsarbete har Meghan samarbetat med Smart Works, en organisation som hjälper arbetslösa kvinnor att komma på rätt köl igen.