Här faller drottning Margrethe pladask

drottning-margrethe

Här faller den danska drottningen pladask utanför domkyrkan i Aalborg.

Det är så lätt att trampa lite fel… På väg från domkyrkan i Aalborg igår och med en stor blomsterkvast i handen råkade drottning Margrethe plötsligt trampa snett – och föll handlöst till marken. Som tur var kunde hon ta emot sig mot den väntande bilen.

Nya knän

margrethe

Drottningen har ju som bekant sedan tidigare problem med sina knän, och fick två nya inopererade förra året. Hon äter fortfarande smärtstillande medicin för sina krämpor. Men i och med fallet triggades spekulationerna åter igång om hur det egentligen står till med hennes hälsa och om hon kommer att abdikera eller ej.

Frankrike lockande

Förra året kom boken “Royale Rejser” av John Lindskog, och i den hävdades det att drottningen enligt “källor” funderade på att abdikera. Detta på grund av både hennes och prins Henriks hälsotillstånd, samt det faktum att Henrik tillbringar allt mer tid i Frankrike. Paret skulle efter abdikeringen bosätta sig på familjens vinslott, Chateaux de Caix, i södra Frankrike.

– Prins Henrik vill flytta tillbaka till Frankrike och mina källor säger att Margrethe funderar på att abdikera bara för att hon inte kan leva utan sin man, sa John Lindskog då.

Avfärdades

Detta avfärdades dock snabbt av danska hovet.

– Drottningen har inga planer på att abdikera, lät drottningens kommunikationschef Lene Balleny meddela Billed-Bladet.

Det var efter invigningsceremonin för den nye biskopen i Aalborgs Stift, Henning Toft Bro, som olyckan skedde. Danska hovet har dock inte kommit med någon kommuniké om vare sig frakturer eller andra skador så det verkar som att drottningen klarade sig rätt bra.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures