Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här träder kvinnan fram efter 7 år – som har bott hos Victoria och Daniel

19 jun, 2023, 18:45 

En kvinna från kronprinsessparets förflutna syntes plötsligt på en ny bild med kungligheterna.

Annons

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel var på privat bröllop i helgen fångades en okänd kvinna på bild. Hon dök upp ihop med kronprinsessparet, till prins Daniels kusins bröllop, men ingen tycktes känna igen henne.

Men nu kan Svensk Damtidning berätta att det är en kvinna som är van vid de fina rummen.

Hon har ett långt förflutet med Victoria och Daniel – de har till och med bott ihop...

EXKLUSIVT: Victoria och Daniel på bröllop – se filmen!Brand logo
EXKLUSIVT: Victoria och Daniel på bröllop – se filmen!

Katie Millington var prinessan Estelles barnflicka – träder fram 7 år senare

Kvinnan är nämligen långt ifrån okänd. Det var bara 7 år sedan vi såg henne sist, och hon har tillhört familjens absolut innersta krets.

Annons

Hon heter Katie Millington, och kommer från Sydney. Katie flyttade till Sverige 2013, när hon anställdes som barnflicka till en 2 årig prinsessan Estelle.

I och med hennes modersmål var en stor del av hennes uppdrag att lära lillprinsessan engelska, något hon lyckades med under sina 3 år på tjänsten.

Att vara en framtida drottnings barnflicka, är ett mycket hedersamt uppdrag med ett tungt ansvar. Dessutom var Katie bosatt på Haga slott, det gäller ju att vara tillgänglig vid alla tidpunkter på dagar och kvällar.

När hennes tjänst skulle tillsättas, läckte information om rekryteringen ut i pressen. Expressen rapporterade om vad som stod i den topphemliga, och helt anonyma, jobbannonsen som lades ut på en exklusiv agentur:

”En fantastisk möjlighet har öppnats för en öppen, aktiv och erfaren barnskötare som mestadels själv ska ta hand om en flicka som nästan kommer vara 1 år vid starten. Flexibilitet är absolut nödvändigt, då båda föräldrarna arbetar oregelbundna tider och reser frekvent. Det finns separat lägenhet vid deras hem och det är separat ingång. Icke rökare är ett krav. Föräldrarna har mycket att göra och arbetar som professionella konsulter som inte jobbar vanliga arbetstider och måste resa ofta i sina arbeten. De kan komma att ta med sin barnskötare på resorna”

Annons
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och barnflickan Katie Millington
Katie syntes alltid med Estelle – och Victoria!
Prinsessan Estelle och barnflickan Katie Millington
Estelle och Katie blev nära.

Prinsessan Estelles tidigare barnflicka dyker upp med Victoria och Daniel

Under dessa tre år syntes Katie i princip alltid vid Estelles sida, och hon blev hennes närmsta person.

Annons

Givetvis betyder det att hon blev en viktig, och anförtrodd del av familjen. Inte bara för kronprinsessfamiljen, utan alla i deras närhet. Att stå kungafamiljen så nära innebär också att man är lojal – det går ju inte för sig att ha en barnflicka som skvallrar till pressen.

Nu dök hon upp, sju år senare, på Sara Westlings bröllop. Det visar sig att till och med dem har en väldigt fin relation efter de tre åren hon var en del av familjen. Under tiden blev Sara och Katie nära, och umgicks privat.

– Vi saknar dig! skrev hon 2017 till Katie på Instagram.

På bilderna från bröllopet kom hon intågandes med Daniel och Victoria, och på sin egen Instagram publicerade hon bilder från bröllopsfesten. Bland annat verkar hon särskilt nära med Hedvig Blom, Daniels brorsdotter.

Enligt Katies Instagram bor hon i både Stockholm, Los Angeles och Sydney.

Kronprinsessparet på bröllop, med deras tidigare barnflicka Katie Millington
Katie dök upp med Daniel och Victoria.

Foto: TT

Annons