Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här festar Victoria och Daniel loss med vännerna

17 jun, 2010, 22:12 
Agneta Nisbeth
Annons
victoria_daniel_fest

 

Louise Gottlieb med pojkvännen Gustav Thott.

Här släpper Victoria och Daniel loss tillsammans med närmsta vännerna!

På Drottningholms slott, i skydd av både Säpo och en hel hop vanliga poliser, pågår just nu den stora kompisfesten.

Och utan tv-kameror, fotografer och påpassliga reportrar kan kronprinsessparet slappna av och ösa på ordentligt.

Redan klockan 15:00 på eftermiddagen började framkomligheten ut mot Drottningholm bli sämre. Anledningen? Det vankades fest på slottet. Folk har kommit och gått hela dagen och säkerhetspådraget är stort, en stor del av området kring slottet är helt avspärrat och ingen obehörig har kommit in sedan tidigt i morse. Ena körfältet över slottsbron har dessutom varit ur bruk, faktiskt ända fram till klockan 20:00, reserverat för de korteger, bussar, taxibilar och limousiner som under kvällen åkt fram mot slottet med sina partyklädda och festglada passagerare. Omkring 200 gäster är här, på Drottningholm, ikväll.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kungligheterna anlände i vita bilar till Drottningholms slott.
Kungligheterna anlände i vita bilar till Drottningholms slott.
Kronprinsessan Mary åkte utan Frederik till festen.
Kronprinsessan Mary åkte utan Frederik till festen.

Stor säkerhet

I flera veckor har förberedelserna pågått och i morse laddade man upp på allvar. Svensk Damtidning var på plats och noterade att såväl budbilar som trädgårdsmästare jobbade febrilt för att hinna med allt inför kvällens stundande kompiskalas. Och nu, i den solgula byggnaden, pågår partyt för fullt. Kungen och Silvia står som avsändare för festen, men det är Victoria och Daniel som har satt samman inbjudningslistan. Bland gästerna märks de allra närmaste vännerna, men också de i kompiskretsen till Victoria och Daniel som inte får plats i storkyrkan och på Stockholms slott under bröllopet och den efterföljande middagen på lördag. I kvällssolen vid slottet kunde de nyfikna också notera hur både Norges, Hollands och Danmarks kronprinspar anlände till festen. I vita bilar, tillhörande hovstallet, åkte de i kortege in på slottets parkering. De flesta andra gästerna anlände i taxi. Men det var svårt att se exakt vilka som kom. Efter att de anlänt i taxibilarna hoppade de, via ett tält som dolde vilka de var, in i de vita bilarna som tog dem fram till slottet. Hemlighetsmakeriet kring festen har varit större än någonsin.

Annons

– Det är personer som kommer hit som har rätt till personskydd. Allt ska vara tryggt och säkert, förklarar Kjell Lindgren från Stockholmspolisen.

Kronprinsessan Victorias allra bästa väninna Caroline Dinkelspiel var självklart på plats.
Kronprinsessan Victorias allra bästa väninna Caroline Dinkelspiel var självklart på plats.

Ingen vill avslöja något

Varken hovet eller någon annan har velat avslöja något om kvällen:

– Middagen är helt privat och jag har inga uppgifter om den, meddelade biträdande informationschef Annika Sönnerberg vänligt men bestämt då vi talade med henne för några dagar sedan.

Champagne i mängder

Svensk Damtidning kan dock, efter att ha varit på plats under dagen och kvällen, avslöja betydligt mer: Victoria har bestämt vad som ska serveras, 60 lådor lax har anlänt och lagts upp för förtäring, kungens egen kökschef sägs stå för läckerheterna, och champagnen ligger på is. Det anrika konditoriet Vetekatten med chefskonditor Johan Sandelin, hade fått förtroendet att stå för efterrätten. Vad det blev? Champagnemarshmallows.

Annons

– Det är en del av desserten, som består av flera mindre delar. Hovet har uttryckt önskemål om att vi ska göra lite mindre desserter. Ska man äta en stor middag vill man inte ha en vräkig efterrätt ovanpå det, säger Johan Sandelin.

Dj och dansgolvet väntar

Festen förväntas pågå ända framåt småtimmarna. När Svensk Damtidning lämnade Drottningholm under kvällen var det kyligt och hade börjat skymma. Men inne på slottet var det ljust – och hett. Det här är egentligen det enda tillfället under bröllopsveckan som det blivande brudparet kommer att kunna festa till det ordentligt. Victoria och Daniel har laddat upp med dj och dansgolvet förväntas koka av glädje.

Foto: Charles Hammarsten, Scanpix, Stella Pictures

Läs även:

Annons

Följ det kungliga firandet även hos våra bloggar:

Annons