Här flyr Harry efter stora skandalen

Prins Harry har haft sina krissamtal med drottning Elizabeth.Nu har han lämnat landet – för att återförenas med hustrun Meghan och sonen Archie.

Den brittiska monarkin skakar i sina grundvalar. Prins Harry och makan Meghan har beslutat att avstå apanage och därmed stå fri från resten av kungahuset.

Uppbrottet har lett till en direkt konflikt med drottning Elizabeth. Enligt Daily Mail har drottningen blivit mäkta upprörd över att beslutet meddelades till allmänheten utan att hon blev informerad på förhand. Dessutom fruktar Elizabeth för Harry och Meghans planer inför framtiden.

Harry har flytt landet

Harry på flygplatsen i Vancouver. Foto: TT

Men nu har prinsparet fått ta en paus från de uppslitande konflikterna. Harry har precis återvänt till Kanada, där Meghan och deras son Archie väntar på honom.
Enligt Daily Mail dök Harry upp på Vancouver International Airport måndag kväll, efter en tio timmar lång flygresa. Han bar en anspråkslös klädsel – och ett glatt leende.
Meghan, som varit på plats i Kanada i veckor, skymtades när hon och Archie, var på promenad tillsammans med sina två hundar. Hon reste hem när Harry stannade i England för att mäkla fred med drottning Elizabeth och resten av kungafamiljen. Prinsparet hade precis varit på en sex veckor lång semester till Kanada, där de besökte Vancouver Island tillsammans med Meghans mamma Doria Ragland, när “Megxit” briserade.

“Inget jag tar lätt på”

Meghan har hållit en väldigt låg profil sedan hon och Harry meddelade att de tänker avstå sina kungliga plikter. Hon har främst hållit sig i sin hyrda herrgård i North Saanich, som ska vara värd ungefär 130 miljoner kronor.
Harry gjorde i början av veckan ett nytt uttalande – där han förklarade bakgrunden till sitt och Meghans agerande.
– Beslutet som jag har tagit att jag och min fru ska dra oss tillbaka är inget jag tar lätt på. Det var så många månader av samtal efter så många års utmaningar. Och jag vet att jag inte alltid har gjort rätt, men nu hade jag inget annat val, sa han då.