Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här försvinner Victoria helt – oväntade händelsen mitt i SVT:s direktsändning

06 jun, 2023, 20:52 

Kronprinsessan Victoria reagerade direkt och försvann hastigt ur bild!

Annons

Kronprinsessan Victoria har haft en lång dag. Redan klockan 10.00 stod hon iklädd Sverigedräkt, tillsammans med prins Daniel och barnen, och rivstartade nationaldagsfirandet 2023 på Stockholms slott.

Hör folkets jubel över kungliga kortegen – med Estelle & Oscar!Brand logo
Hör folkets jubel över kungliga kortegen – med Estelle & Oscar!

Allmänheten välkomnades in till firandet på slottet. Sedan dess har det varit en dag fylld med firanden, kungliga händelser och ett schema som inte går att kalla annat än fullspäckat.

Strax innan 18-tiden sågs kungaparet och kronprinsessfamiljen åka hästkortege till Skansen, där det vankades traditionsenlig konsert för hela kungafamiljen, publiken och tv-tittarna.

Annons

Kronprinsessan Victorias dag

Efter festen på Skansen var det dags för kungen att ta festen vidare. Stegen styrdes vidare till Nordiska Museet där det vankades kunglig fest i den nationalromantiska byggnaden ute på Djurgården.

Kungen höll en mottagning och fest för sina specialinbjudna gäster, innan det var dags att avsluta det långa firandet, lämna byggnaden och ta sig hem efter en nationaldag för att få sig lite vila.

Men på vägen ut upptäckte kronprinsessan Victoria att hon hade ett arbete kvar, ett arbete som inte stod i schemat. När hon gick trappstegen ned från Nordiska museet såg hon nämligen något glänsa på trappan.

Här försvinner Victoria ur bild

Först gick kungen och drottning Silvia. De noterade att något låg på trappan och pekade. När Victoria uppdagade sig bakom henne såg man hur hon också reagerade på något.

Silvia, kungen och Victoria
Kungen och drottningen ser något på trappan. Victoria, som går strax bakom, noterar att de tittar på något.
Annons
Kronprinsessan Victoria
Hon bestämmer sig för att agera. På bilder kan man se hur hon böjer sig ner för att inspektera föremålet vidare.

Hastigt dök hon ned för att plocka upp föremålet. I direktsändning kunde man se hur hon hastigt försvann ur bild, för att sedan återvända och stolt visa upp ett glänsande smycke som påminde om ett halsband.

Kronprinsessan Victoria
Victoria böjer sig så långt ner att hon försvinner ur SVT:s direktsändning.
Kronprinsessan Victoria
När hon reser sig upp visar det sig att hon hittat ett smycke på trappan, men det ser nästan ut som att hon varit ute till havs och lyckats fånga storfångsten.
Annons

Runt omkring henne var det många som log och skrattade. Sen var det dags att äntligen traska vidare, hem till Haga slott och pusta efter ännu en dag i konungens tjänst.

Victoria
Victoria väger smycket varsamt i sin hand.
Annons
Kronprinsessan Victoria
Sen går Victoria vidare, med smycket i handen, och runt omkring ses folk skratta och le.

Foto: SVT

Annons