Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här fotar Silvia loss på bilutställning – med gulliga Estelle-skalet

07 aug, 2018, 15:30 
AvJohanna Bengtsson
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia på bilutställning
Under helgen intogs Solliden av veteranbilar, amerikanare och tävlingsbilar. På plats fanns också kungen och drottningen, den ena med en gigantisk systemkamera och den andra med en mobil i högsta hugg.
Annons

Över 400 fordon rullade i söndags in på gräset vid Sollidens slott. Det var dags för entusiastfordonsutställning och vi kan ana att det är något som kungen har längtat efter. Veteranbilar, amerikanare, tävlingsbilar, motorcyklar och traktorer stod tjusigt uppställda på rad.

Mitt bland bilar och besökare strosade kungen och drottningen omkring i godan ro. Kungen hade med sig flera olika kameror men fotade mest med sin stora systemkamera med ett långt objektiv. Drottning Silvia däremot nöjde sig med att fota loss med sin mobiltelefon – med det fantastiska mobilskalet med en bild på barnbarnet Estelle på utsidan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Drottningen verkade väldigt road av bilutställningen. Och hon har kvar det gulliga skalet med Estelle på som hon fick under 2016.
Drottningen verkade väldigt road av bilutställningen. Och hon har kvar det gulliga mobilskalet med Estelle på som hon fick under 2016.

Även kungens bayerska viltspårhund Brandie togs ut på en promenad i solskenet. Men Brandie verkade mer intresserad av fåglar och löv i skogen än att kika på tjusiga bilar. Under ett tillfälle dök även prins Carl Philip upp med lilla sovande prins Gabriel i barnvagnen. Kanske var han ute och nattade den lille för en middagslur.

Annons
Carl Philip, lille Gabriel och kungen ringde ett samtal och svalkade sig en stund i skuggan.
Carl Philip, lille Gabriel och kungen ringde ett samtal och svalkade sig en stund i skuggan.
När kungen tog fram sin stora kamera för att fota fick Silvia ta över kopplet på hunden Brandie.
När kungen tog fram sin stora kamera för att fota fick Silvia ta över kopplet på hunden Brandie.

Övriga besökare såg ut att tycka det var spännande att flanera runt bland bilarna ihop med kungen och drottningen. Under eftermiddagen delade kungen ut pris till de tjusigaste bilarna som både besökare och en expertjury fått rösta på.

Kungens egna bilar ställdes också ut. Bland annat hans AC Cobra från 1966.

Foto: Sjöberg bild

Annons