Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här framför Victoria sitt hemliga budskap inför kamerorna – utan att säga ett ord

09 jun, 2023, 04:00 

Kronprinsessan Victoria markerar tydligt.

Annons

Kronprinsessan Victoria har ett fullspäckat schema – men det underlättar ju att hon verkligen älskar att lära sig saker, och träffa folk! Alla år ute i kungens tjänst har också gjort henne till ett riktigt kungligt proffs.

Se bara när Victoria lyckas säga allting – utan att öppna sin mun.

6 gånger Victoria burit Silvias kläder!Brand logo
6 gånger Victoria burit Silvias kläder!

Kronprinsessan Victorias knep – så talar hon med kläderna

Det hela handlar om att prata genom kläderna. Låter det flummigt? Faktiskt inte! Victoria gör det ofta – inte sällan beskrivs hon som ett proffs på "diplomatic dressing". När Sverige får besök av statschefer, eller hon är ute och reser, bär hon gärna det landets färger för att hedra gästen eller platsen hon besöker.

Men tittar man noga finns det fler bevis än så – och visst måste Victorias styling-team vara medvetna om vad de sysslar med?

Annons

Se bara när Victoria under onsdagen besökte Sjöhistoriska muséet för att bland annat kika på utställningen Planet or Plastic.

"Utställningen bygger på National Geographics fleråriga globala initiativ som syftar till att minska mängden engångsplast som hamnar i haven." Skriver muséet själv om den nyöppnade utställningen.

Vad dök Victoria upp i? Havsblått!

Kronprinsessan Victoria anländer till Sjöhistoriskamuséet
Victoria strålade som solen!
Kronprinsessan Victoria tittar på en utställning på Sjöhistoriska muséet.
Victoria tittade engagerat på utställningen.

Kronprinsessan Victorias klänning – därför känner du igen den

Kronprinsessan brinner ju för frågan kring att minska mängden plast i haven, något hon själv har fått se de dystra konsekvenserna av på nära håll.

Annons

– Estelle gick ner och badade i vattnet och kom sen upp och jag torkade av henne och insåg att hon var täckt av sand. Och samtidigt som jag insåg att hon var täckt av sand insåg jag att vi var på en stenstrand, det fanns ingen sand utan det var ju bara plastpartiklar, sa Victoria i Året med kungafamiljen 2018.

Den 8 juni är det Världshavsdagen, och kronprinsessan och prinsessan Estelle uppmärksammade den genom att ta sakerna i egna händer – och rensa Mälaren på plast.

– Skräp på land blir skräp i haven. Skräp färdas med regn och vind och hamnar slutligen i haven. Oavsett var man bor är det viktigt att tänka på att inte slänga skräp i naturen. Plastföroreningar är en av vår generations största globala miljöutmaningar, skriver hovet.

Men åter till klänningen. Enligt den kunniga bloggaren Sarah Williams som driver sajten UFO No more är det inte heller första gången Victoria bär klänningen, som är från H&M.

Annons

När hon medverkade vid Världshavsdagen 2021 var den på, och så även året dessförinnan när Stockholm Junior Water Prize skulle delas ut. Ser du en röd tråd?

Victoria lyckas framföra sitt budskap – hur viktigt det är att rena våra hav, utan att öppna munnen.

Foto: TT

Annons