Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här går hon över gränsen – bryter mot kungliga regeln

07 jun, 2024, 17:00 
Alice Lövholm
Drottning Camilla och Frankrikes första dam Birgitte Macron.
Birgitte Macron bröt mot kunglig regel på stora minnesdagen. Foto:Stephane Lemouton-POOL/SIPA/Shutterstock
Frankrikes första dam Birgitte Macron tog ett snedsteg.
Annons
Se när drottning Camilla festar – med världens näst dyraste rosa diamantBrand logo
Se när drottning Camilla festar – med världens näst dyraste rosa diamant

Det finns många kungliga regler. I det svenska kungahuset får till exempel kungligheterna inte visa för mycket hud. På en middag ska bordsgrannar inte få veta var en kunglighet ska ta vägen om kungligheten ursäktar sig från bordet – det är därför ovanligt att kungligheter avviker från middagar.

I det brittiska kungahuset råder också många regler och vi har kunnat vittna tillfällen då dessa bryts – både av medlemmar av kungafamiljen såväl som icke medlemmar.

Annons

På plats för att uppmärksamma minnesdagen

Den 6 juni markerar en stor minnesdag för Frankrike. På torsdagen var det 80 år sedan de allierade invaderade Normandie i det då nazistiskt ockuperade Frankrike, under andra världskriget. Några som var på plats vid minnesmonumentet var bland annat kung Charles och drottning Camilla.

På plats var även den amerikanska presidenten Joe Biden och Frankrikes president Emmanuel Macron tillsammans med hans första dam Brigitte Macron.

Annons

Bröt mot regeln

Tillsammans med Birgitte Macron skulle Camilla lämna en bukett blommor vid monumentet. Då bröt Birgitte mot en kunglig regel, något norska Se & Hör var först med att rapportera.

Det var efter att de lämnat blommorna som dem tog några steg bakåt för att visa sin respekt som Birgitte valde att ta tag i Camillas hand – något hon inte får göra.

Kung Charles och Drottning Camilla tillsammans med Frankrikes President Emmanuel Macron och hans första dam Birgitte Macron.
Många var på plats för att uppmärksamma minnesdagen. Foto:Stephane Lemouton-POOL/SIPA/Shutterstock

På bilder kan vi se Camilla rycka tillbaka sin hand. Birgitte väljer då att ta tag runt hennes hand – trots avvisningen.

Ibland kan det vara svårt att veta vad man får och inte får göra runt kungligheterna.

Foto: TT.

Annons