Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här gifter sig prins Leka av Albanien - allt om höstens stora kungliga bröllop

10 okt, 2016, 08:47 
AvJohanna Lejon
Bröllopslycka! I helgen sa den albanske tronföljaren prins Leka II ja till skådespelerskan Elia Zaharia.
Annons
Wedding ceremony of Crown Prince Leka II and Miss Elia Zaharia in Tirana

Paret förlovade sig för sex år sedan och deras bröllop är årets enda av kunglig rang. Och dagen blev en lyxig historia! Vid vigseln i huvudstaden Tirana närvarade till exempel drottning Sofia av Spanien och kronprinsparet Alexander och hustrun Katherine av Serbien. Bröllopsmiddagen ägde rum på det kungliga residenset där brudparet planerar att bosätta sig. Residenset ägs av pris Leka privat och är en perfekt plats för 600 prominenta gäster.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I slutet av sommaren träffade Svensk Damtidning det förväntansfulla paret i Stockholm. Då berättade de bland annat om deras planerar på att bilda familj.

– Det är klart att vi vill ha barn. Jag har ju inga syskon, vilket är lite tråkigt, och sedan vill vi ju att det ska finnas någon som kan föra det kungliga arvet vidare. Men framför allt tycker vi att det vore roligt!

Annons

Prins Leka föddes för 34 år sedan i Sydafrika, där familjen bodde i exil. Men sjukhusrummet där den efterlängtade lillprinsen kom till världen förklarades tillfälligt som albanskt territorium – så den officiella födelseplatsen är faktiskt Albanien! Sydafrika ligger Leka väldigt varmt om hjärtat och hans föräldrar, kung Leka I och drottning Susan, strävade alltid efter att för fosterlandet med ambitionen att återinföra monarkin i Albanien.

Av: Ellen Myrgård Lindén.

Foto: Stella Pictures.

Annons