Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Här gömmer sig kungens syster prinsessan Margaretha – vägrar visa sig

11 jan, 2022, 17:00 

Prinsessan Margaretha håller sig gömd – vår exklusiva bilder visar var!

Annons
Så lever prinsessan Margaretha i dagBrand logo
Så lever prinsessan Margaretha i dag

Prinsessan Margaretha, den mest anonyma av alla Hagasessor, bor utanför Chipping Norton i Oxfordshire i England. Hon bor ensam på sitt gods sedan maken John Ambler dog 2008.

Prinsessan Margaretha är dock van vid att hålla en låg profil. Hon har inte haft några andra prinsessuppdrag än den årliga invigningen av Svenska kyrkans julbasar i London – och det har hon de senaste åren tackat nej till.

Här gömmer sig prinsessan Margaretha

I Oxfordshire är det bara de närmaste grannarna som känner till att hon är prinsessa. De boende vittnar om att hon är trevlig, men gärna håller sig för sig själv.

När Expressen var på besök i Oxfordshire för några år sedan fick de sig en pratstund med Margarethas granne John Pritchard.

– Hon är ofta ute och promenerar så vi brukar stöta på varandra. Jag känner henne inte jätteväl, men hon är alltid väldigt trevlig och pratig när vi ses, sa John då.

– Vi i byn känner ju varandra eftersom det är så litet och alla ses på puben ibland. Men jag har aldrig sett prinsessan där.

Annons

Klart är att Margaretha är väldigt förtjust i sitt England. Kungen har försökt övertala sin storasyster att flytta hem till Sverige och till och med erbjudit henne en bostad. Men Margaretha vägrar. Hon älskar sitt lilla stenhus som ligger så idylliskt, omgivet av lummiga trädkronor och höga gröna buskar, ungefär två timmars bilresa från London. Ett skyddat och anonymt liv som passar doldisprinsessan bäst.

– Margaretha lever i ”splendid isolation” i sin brittiska lilla by, och hennes söner Ed och James är väldigt gulliga och hjälper henne med sånt som behövs, berättade en av hennes bekanta för Svensk Dam i våras.

Vilken engelsk idyll!
En riktigt antik kyrka!
Så här kanske det ser ut nu, mitt i vintern!

"Trott att det var så sorgligt"

Bara för att Margaretha håller en låg profil vore det fel att avfärda henne som sur och tvär. Kungaexperten Barbro Hultman sa följande i en intervju med Expressen.

Hemliga VIP-middagen på Victorias födelsedag – de fick komma!Läs mer

– Många har alltid trott att det var så sorgligt kring Margaretha och att hon var äldre och förstod mer när deras pappa dog. Men det är helt fel att hon ska vara blyg och inte vågar någonting. Hon är i själva verket pratsam och den som bubblar mest av syskonen, säger Hultman.

Annons